ГПУ повідомила про підозру російському генералу, який організовував обстріли бійців АТО

ГПУ повідомила про підозру російському генералу, який організовував обстріли бійців АТО

ГПУ повідомила про підозру російському генералу, який організовував обстріли бійців АТО

Роман Шадрін / Фото: facebook.com/Лариса Сарган

Російський силовик був "заступником міністра ЛНР". 

Генеральна прокуратура України повідомлено про підозру ще одному генералу ЗС РФ Російської Федерації Роману Шадріну.

Про це повідомила речниця генпрокурора Дариса Сарган.

За зібраними доказами  у проваджені встановлено, що Шадрін від жовтня 2014 року до серпня 2015 року, діючи за попередньою змовою з іншими представниками влади та службовими особами Збройних Сил РФ  на посаді "заступника міністра державної безпеки ЛНР" брав участь у веденні агресивної війни проти України.

"Зокрема, шляхом віддання наказів учасникам терористичної організації "ЛНР", які перебували у його підпорядкуванні, він організовував артилерійські обстріли позицій Збройних Сил України та інших військових формувань, які залучені до проведення антитерористичної операції на території Луганської області", - йдеться у повідомленні Сарган.

Окрім цього, Шадрін був організатором викрадення цивільних осіб, у тому числі громадян РФ, їхнього подальше незаконне ув'язнення, застосування фізичного насильства та іншого жорстокого поводження з ними.

Нагадаємо,  раніше головна військова прокуратура повідомила про підозру командувачу 41 загальновійськової армії Центрального військового округу Збройних Сил Російської Федерації генерал-майору Олексію Завізьону. Його підозрюють у тому, що він забезпечив на території Донецької і Луганської областей щоденне ведення підпорядкованими незаконними озброєними підрозділами обстрілів позицій сил АТО та вчинення збройних нападів на українських військовослужбовців. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація