"Гради" в Ясинуватій та "Урагани" під Маріуполем. Хроніка АТО 12.08.2015

"Гради" в Ясинуватій та "Урагани" під Маріуполем. Хроніка АТО 12.08.2015

Бойовики нагнітають ситуацію в зоні АТО

Бойовики не соромляться називати свої дії наступом, хоч у агресії при цьому винуватять ЗСУ.

Терористи на Донбасі застосовують заборонену артилерію, танки й міномети фактично вздовж усієї лінії зіткнення від Луганської області до приморської ділянки передової. На проросійських каналах у мережі поширювані відео підписують як "наступ сил Луганської народної республіки на позиції Збройних сил України", йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

За добу під обстріли потрапили Кримське, Станиця Луганська та Щастя. 152-міліметровими гаубицями вдарили по Троїцькому із напрямку Ясинуватої.

На Донеччині ситуація ще більш напружена. В районі Світлодарської дуги противник атакував позиції українських військових вздовж траси Дебальцево-Артемівськ. Після майже півгодинного бою – відступив.

Важка техніка бойовиків висунулась на передову в районі Донецького аеропорту поблизу Опитного. Там працювали танки і БМП.

Останнім часом терористи використовують всю техніку, яку мають, включаючи реактивні системи залпового вогню. Ворожі "Гради", що теж розгорнуті у місті Ясинувата, обстріляли українські війська під Красногорівкою, яка знаходиться щонайменше за 25 кілометрів від місця пуску ракет.

На маріупольському напрямку бойовики пустили в хід ще й 220-міліметрові "Урагани".

В українскому МЗС загострення конфлікту бойовиками вважають спробою зриву мінських угод

За останню добу, за офіційними даними, українська армія втратила одного військового, ще троє – поранені.

Терористи на Донбасі стріляють з усього, що є

Терористи на Донбасі стріляють з усього, що є

Повʼязані теми:

Наступна публікація