Грицак назвав кількість російських найманців із ПВК "Вагнер", які воюють на Донбасі ще від 2014 року

Грицак назвав кількість російських найманців із ПВК "Вагнер", які воюють на Донбасі ще від 2014 року

Фото: УНІАН

Грицак розповів, що 277 осіб з «Вагнера» воювали і на Донбасі, і в Сирії.

Найманці ПВК "Вагнера" брали участь в конфлікті на Донбасі з 2014 року, а також вони причетні до трагедії ІЛ-76.

Про це під час брифінгу повідомив глава СБУ Василь Грицак.

Грицак заявив, що у збройному конфлікті в нашій країні та у Сирії  беруть участь «частные военные компании». За його словами, СБУ встановила участь найманців ПВК "Вагнера" в конфлікті на Донбасі від 2014 року. На сьогоднішній день встановлено особи 1587 членів ПВК Вагнера. За даними СБУ, найманці "Вагнера" причетні до трагедії ІЛ-76, штурму Луганського аеропорту та Дебальцево.

Від серпня 2015 року найманці ПВК в кількості 1350 чоловік направлені до Сирії - в район Хомса і Латакії для проведення там наступальних операцій.

Окрім того, Грицак розповів, що 277 осіб з «Вагнера» воювали і на Донбасі, і в Сирії. Зокрема, в СБУ є докази діяльності «Вагнера» на Донбасі. СБУ вставила, що з великою імовірністю у них є правильні не лише їхні імена, але й номери паспортів, а також номери телефонів.

«На сьогодні нами встановлено 1587 осіб - членів ЧВК Вагнера, загалом кількісний склад, те, що ми бачимо зараз, – близько 5 тис. осіб. Географія застосування – Україна, це ОРДЛО червень 2014 – серпень 2015 років, потім Сирія – 15 серпня 2015 року – міста Хомс, Хама, Латакія, Дамаск, Пальміра», - додав голова СБУ.

За його словами, тренувальна база цієї російської приватної військової компанії розташована у Краснодарському краї РФ.  «Це 10 бригада спеціального призначення Головного управління Генштабу РФ. Цей проект російських спецслужб дозволяє кремлівським політикам впевнено казати на публіку та міжнародній спільноті фрази: «Їх там немає» або «Ми їх туди не посилали» - саме цей проект», - прокоментував Грицак.

Нагадаємо, нещодавно бойовики "Ісламської держави" стратили обох російських солдатів, що потрапили до них у полон у Сирії. Зокрема, двоє російських солдатів, яких у Сирії стратили бойовики «ІДІЛ», були контрактниками приватної військової компанії, відомої як «ПВК Вагнера»

Росіяни вбили майже 40 мирних жителів у Сирії

Росіяни вбили майже 40 мирних жителів у Сирії

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація