Харківщина обстрілюється одразу із трьох боків: людей накриває забороненими касетними боєприпасами

Дата публікації
Перегляди
4222
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Харківщина обстрілюється одразу із трьох боків: людей накриває забороненими касетними боєприпасами

Фото: Олег Синєгубов

Ствольна та реактивна артилерія з трьох боків - Харківщину рашисти продовжують тероризувати безупинними атаками з важкої зброї.

На передовій, кажуть українські військові, рашисти несуть втрати і нічого вдіяти не можуть, тож і виміщають усю свою  нелюдську лють на цивільних. До того ж,  розстрілюють мирних людей на Харківщині забороненими касетними боєприпасами, йдеться в ТСН.

«В цілому це дистанційна війна - це артилерія, це РСЗО, це літаки», - кажуть військові.

А ще ракети кожної доби, які запускають по Харківщині з «Бука» з Бєлгорода, переважно темною порою або під ранок. То така свідома тактика рашистів  відвертого терору, твердять українські військові. «Окупанти несуть втрати. Вони просто нам нічого зробити не можуть, тому страждають мирні люди», - каже військовослужбовець ЗСУ Сергій.

Під ворожим ракетно-артилерійським вогнем нині майже вся північ, схід та південь Харківщини. Фактично, атакують рашисти з півкола. Останній тиждень чи не найбільше потерпає Чугуївський район.   

Надвечір у Чугуєві ще був магазин солодощів, а вранці він перетворився на купу розтрощеного будівельного сміття, а ще одне пряме влучання було у сусідню багатоповерхівку і близько десятка балконів просто припинили існувати. У будинку минулося без загиблих та постраждалих. В сусідньому будинку людей врятував дах.

Під будинком, там де посікло дерева й паркан, військові відкопали у землі більші, абсолютно зрозумілого вигляду уламки - це осколки від 152-го артилерійського снаряду.

Рашиські снаряди цього ранку влучили не лише у багатоквартирні будинки, у сусідньому з Чугуєвом Есхарі вщент розтрощило приватні обійстя. Поміж руїни власного обійстя господар знайшов чимало доказів для майбутнього трибуналу над рашистами. Рожевий наповнювач у невеликих металевих трубках – гексоген, а сплюснута металева деталь - підривач боєприпасу. Що свідчить, що обстріляли Есхар росіяни реактивними “Ураганами” з касетним начинням.

Родині Абросимових, та й сусідам навколо, відверто пощастило. Під час атаки у місті ніхто з людей не постраждав. Там, де касети розірвалися над місцевою енергостанцією, загинув поліцейський. Ще двоє людей дістали поранень.

Читайте також:

Путініста Філіпа Кіркорова не пустили до Молдови – відео

Виробництво легкових автомобілів у РФ обвалилося в понад дев'ять разів

12 людей лежить на землі: очільник ОВА розповів деталі про обстріл Миколаєва та кількість загиблих

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація