HIMARS та інша техніка: США надають Україні чергову допомогу і посилюють санкції для Росії

HIMARS та інша техніка: США надають Україні чергову допомогу і посилюють санкції для Росії

Сполучені Штати виділили Україні черговий пакет військової допомоги на 1,1 мільярда доларів. Він містить рекордну кількість реактивних систем залпового вогню "Хаймарс" - 18 одиниць, і не лише.

Неприємні новини окупантів очікують не тільки на полі бою, а й удома. У Держдепі анонсують чергове посилення санкційного тиску у відповідь на маріонеткові референдуми, що, на їхню думку, найпевніше завершиться анексією за кримським сценарієм, йдеться в ТСН.

Цей пакет військової допомоги – довгостроковий, тобто США не мають оголошеного озброєння на складах, але замовлять його у виробника і передадуть Києву. Утім, вміст цього оборонного пакету більш ніж обнадійливий.

Там 18 додаткових установок Хаймарс, що добре зарекомендували себе на полі бою. А також півтори сотні броньованих високомобільних машин, радари різних типів, засоби для боротьби з безпілотниками тощо.

У Сполучених Штатах завтра завершується фінансовий рік, тож не виключено, що в ці дні буде виділене ще й озброєння за терміновою президентською програмою на кошти, які залишаються. Конгрес тим часом уже заклав дл бюджету нову суму на допомогу Україні - це 12,4 мільярда доларів.

А найближчими днями Державний департамент виставить рахунок Росії - як покарання за псевдореферендуми. Оскільки ми бачили це кіно раніше, знаємо, що буде далі, заявив напередодні речник Держдепу Нед Прайс. Є очікування, що Росія використає ці псевдореферендуми як фальшивий привід для наступної спроби анексувати ці території.

"Так хай там що президент Путін і його посіпаки намагаються проголосити, ці території є і залишатимуться частиною України. Україна і надалі зберігає право захищати свій суверенітет і територіальну цілісність. Сполучені Штати ніколи не визнають спроб Росії анексувати українські території. Із точністю до навпаки - ми продовжимо працювати з нашими союзниками та партнерами, щоб спричинити ще більше тиску на Росію та конкретних осіб, які допомагали загарбанню земель", - зазначили в Держдепартаменті США.

І допоки Держдеп, традиційно, не розголошує наперед наступні санкції, деякі подробиці вже просочилися у ЗМІ. The Wall Street Journal пише, що США розглядають відключення ще кількох ключових російських банків від системи "СВІФТ", накладання санкцій на російську платіжну систему "Мір", що зробить неможливим використання її карток у цивілізованому світі. Іншими цілями американських санкцій є залишки російського ринку цінних паперів і структур, без яких Росія зрештою не зможе визначати курс свого рубля щодо інших валют.

І це не все, що залишається у санкційному арсеналі. За використання ядерної зброї Росію публічними і непублічними каналами попередили про швидкі і катастрофічні наслідки - повідомили в Держдепі. Пояснили тут і те, чому вкотре закликали своїх громадян негайно залишити Росію - це стосується насамперед тих, хто має подвійне російсько-американське громадянство. Адже американський паспорт не врятує таких людей  від насильницького призову до російської армії.

Читайте також:

Росія вдарила ракетами по житлових кварталах Дніпра: є загиблі та поранені, серед них - діти (фото, відео)

ЗСУ відбили атаки окупантів на 12 ділянках на Донеччині, а РФ кинула на Лиман "свіжомобілізованих" вояків: зведення Генштабу

Ціна війни та заклики допомогти України: головні новини ночі 29 вересня

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація