Хомчак розкрив наміри окупантів захопити спостережні пости ЗСУ до річниці боїв за Дебальцеве

Хомчак розкрив наміри окупантів захопити спостережні пости ЗСУ до річниці боїв за Дебальцеве

Руслан Хомчак

Найманці хотіли продемонструвати, що можуть просунутися уперед, вважає він.

Головнокомандувач Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак пов’язав сьогоднішню атаку російсько—окупаційних військ в Луганській області з річницею боїв у Дебальцевому.

На думку військового, найманці хотіли показати своїм керівникам, що можуть просунутися вперед і захопити нові території.

"Сьогодні була не провокація. Сьогодні, якщо ви знаєте, це п’ята річниця дебальцівських подій. І для противника, вони це показують для їхнього світу, що це їхня була перемога. І сьогодні вони вночі… Ми розцінюємо так, що вони хотіли спостережні пости захопити, з метою показати, напевно, своєму населенню,  усім, перед ким вони звітуються, що ми можемо, от ми захопили, просунулися на якихось 500 метрів, на 300…", - наголосив Хомчак під час брифінгу в Офісі президента за підсумками засідання РНБО.

Брифінг силовиків за підсумками засідання РНБО

Дивіться брифінг за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони України за участю секретаря РНБО, керівництва Генерального штабу ЗСУ, Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України.

Опубліковано ТСН Live Вівторок, 18 лютого 2020 р.

Нагадаємо, від 5-ї години ранку 18 лютого йшов інтенсивний бій між бойовиками та українськими військами в районі Золотого, Оріхово та Новотошківки. За даними ТСН, вороги накривали позиції бійців збройних сил України ствольною артилерією. Вибухи було чути за кілька кілометрів. 

Станом на 10:20 ранку бій закінчився, загинув один військовий, ще четверо отримали легкі поранення. Президент УкраЇни Володимир Зеленський обстріли поблизу Золотого назвав цинічною провокацією та спробою зірвати мирний процес на Донбасі, а також скликав термінове засідання РНБО.    

Мешканці окупованих територій зняли на відео обстріл українських позицій

Мешканці окупованих територій зняли на відео обстріл українських позицій

 

 

 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Бій у Луганській області
Наступна публікація