"Інспектор" бойовиків хотів приїхати на українські позиції у формі і з прапором — командування ООС

"Інспектор" бойовиків хотів приїхати на українські позиції у формі і з прапором — командування ООС

Вимоги бойовиків нестримно зростали.

Перевірку українських укріплень поблизу селища Шуми на Донеччині скасовано через вимоги бойовиків, які постійно росли.

Це підтвердив заступник командувача Об’єднаних сил генерал-майор Богдан Бондар у коментарі ТСН.

Він розповів про нахабні вимоги бойовиків, зокрема, що представники сепаратистських угруповань хочуть відвідати не лише позиції біля Шумів, а й інші точки та хочуть усе зафіксувати на відео.

До того ж, "інспектор" бойовиків хотів приїхати на позицію по формі й мати із собою прапор, щоправда, який саме — не уточнює. Бондар припускає, що, мабуть, він  хотів зробити собі фото на згадку із українських позицій.

Зі свого боку Україна вимагала натомість інспекції 19-ї позиції бойовиків на непідконтрольній території.

Інспекцію в зоні ООС скасували через нові вимоги сепаратистів

Інспекцію в зоні ООС скасували через нові вимоги сепаратистів

Нагадаємо, що рішення про спільну інспекцію українських позицій ухвалили вчора, фактично, на вимогу сепаратистів, які, навіть, не є формальними учасниками переговорів. Бойовики заявляли, що українське військо у районі облаштувало нові позиції. Кілька разів вони погрожували обстрілом у час перемир'я, потім висунули вимоги скликати ТКГ.

Інспектори ОБСЄ підтвердили кілька разів: Україна нових укріплень не будувала і жодних умов перемир'я не порушувала. Утім, на Тристоронній групі було вирішено провести перевірку та допустити до інспекції представників бойовиків.

На передовій рішенням пустити противника інспектувати наші укріплення противників обурені. Не на камеру переконують, що така інспекція проводиться не заради перевірки, а подивитись, наскільки Україна готова піти на поступки для бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація