Інтенсивні бойові дії на двох напрямках і 27 обстрілів терористів. Як минула доба на Донбасі

Інтенсивні бойові дії на двох напрямках і 27 обстрілів терористів. Як минула доба на Донбасі

Українські військові ООС / Фото: Reuters

Втрат серед українців немає.

Протягом минулої доби ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася складною та контрольованою, найінтенсивніше терористи застосовували зброю на Луганському та Маріупольському напрямку. Про це йдеться у зведенні операції Об’єднаних сил.

За даними силовиків, російсько-окупаційні війська 27 разів порушували режим припинення вогню. Вісім разів була застосована зброя, заборонена Мінськими домовленостями.

"Напружена обстановка залишається в районі населеного пункту Новотошківське, що на Луганщині. Поряд зі стрілецькою зброєю та гранатометами, окупанти відкривали вогонь зі 122 мм артилерії та 120 мм мінометів", - йдеться у повідомленні.

Ранкове зведення на 7:00 23 червня 2018 року #ООС #операція_ОС #ранкове_зведення Упродовж минулої доби, 22 червня,...

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation П'ятниця, 22 червня 2018 р.

На Донецькому напрямку терористи застосовували стрілецьку зброю та гранатомети. Бої невисокої інтенсивності точилися на різних ділянках фронту. Так, поблизу Верхньоторецького, Авдіївки, Луганського та Зайцевого ворог відкривав вогонь із гранатометів та великокаліберних кулеметів.

На Маріупольському напрямку в районах населених пунктів Водяне та Гнутове супротивник розпочав активні бойові дії близько 18.00. Протягом години терористи гатили з артилерії 122-го калібру. Окрім цього, по  позиціях Об'єднаних сил біля Лебединського ворог відкривав вогонь з мінометів калібром 120 мм.

Під Маріуполем українські військові не дозволили окупантам покращити своє тактичне положення.

Упродовж поточної доби ворог двічі відкривав вогонь по наших захисниках у районі Новотошківського з мінометів 82-го калібру, а також двічі обстріляв позиції біля Лебединського з гранатометів та стрілецької зброї.

Протягом минулої доби втрат українські силовики не зазнали.

Раніше спостерігачі місії ОБСЄ повідомляли, що попри домовленості, бойовики на окупованому Донбасі не відводять від лінії розмежування важке озброєння. Зокрема, на південний захід від Луганська (район Бугаївки) виявили 18 гаубиць різного калібру. У цьому ж районі та поблизу Шимшинівки на Луганщині - 32 танки різної модифікації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація