"История Отечества" і військові табори: як бойовики вербують дітей у лави терористів

"История Отечества" і військові табори: як бойовики вербують дітей у лави терористів

Фото: УНІАН

У "ДНР/ЛНР" систематично проводять маніпуляційну роботу молоддю на окупованих територіях.

На Донбасі бойовики активно вербують неповнолітніх українців до терористичної діяльності.

Про це йдеться у статті "Дзеркала тижня".

Як зазначено, терористи масово, цілеспрямовано й систематично проводять злочинно-маніпуляційну роботу з дітьми та молоддю на окупованих територіях.

Зокрема, бойовики продемонстрували відкритий "Бригадою Восток" так званий "військово-спортивний літній табір для дітей та підлітків" в окупованому Донецьку.

"У таборі дітям віком від 10 до 17 років, хлопчики, і дівчатка — "курсанти" — вдягнуті у військову форму з шевронами СРСР та РФ, у декого — нарукавні нашивки "Военно-патриотический центр "Защитник отечества"; вони живуть у військових наметах, з ними проводять заняття з військової справи (теорія, тактика, поводження зі зброєю, стрільба тощо)", - йдеться в статті.

В Алчевську вербуванням дітей займається НЗФ "Бригада Призрак", яке прийняло до своїх лав 10-річну школярку Богдану Нещерет та видало їй "посвідчення ополченця". 

Окрім того, існує дитячий диверсійний батальйон ім. Св. Георгія Переможця, сформований на базі школи-ліцею в Ровеньках під проводом місцевого "священика" О. Авдюгіна.

""Історія Росії", "Основи православ'я" та військові дисципліни (тактика ведення бою, основи розвідки, снайперська майстерність, стрілецької та саперна підготовка) — ось чому вчаться діти", - зауважує видання.

Процеси вербування молоді значно активізувалися на окупованих територіях після створення там дитячо-юнацької організації "Российское движение школьников" (аналог піонерської організації СРСР).

"Для дітей 1–11 класів проводяться "уроки государственности", на яких дітям розповідають про "історичне зародження та становлення" так званих "ДНР" і "ЛНР", їх "державний устрій", "символіку", "нагороди", а також героїзовані біографії бойовиків і керівників (причому запрошуючи до слова самих терористів), а серед предметів з'явилися вигадані "Язык народов Донбасса", "Литература народов Донбасса", "История Отечества", "Уроки гражданственности Донбасса". Саме викладання здійснюється за завезеними російськими підручниками", - йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, що бойовики на Донбасі вербувають студентів для боротьби проти українських військових. Ватажки так намагаються компенсувати недоукомплектування командний склад взводів та рот.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація