Із такими друзями ворогів не треба: балакучий волонтер зірвав масштабну операцію ЗСУ постом у соцмережах

Із такими друзями ворогів не треба: балакучий волонтер зірвав масштабну операцію ЗСУ постом у соцмережах

Фото: Reuters

Військові планували "відрізати" велику групу терористів, натомість були змушені задовольнитися значно скромнішим результатом.

У штабі 54-ї бригади розповіли про зірваний план із повернення значного шматка окупованої території з вирівнюванням лінії фронту та виходом на околиці Горлівки. Реалізувати його не вдалося через балакучість одного з волонтерів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Скажу чесно, результат планувався значно більш масштабний. Планували захопити значно більшу територію, але ці плани стали надбанням громадськості", - розповів один із офіцерів бригади. Ще на початку операції один з волонтерів опублікував наміри військових в інтернеті – і терористи "ДНР" оперативно підтягли резерви, тож малою кров’ю операцію здійснити не вдалося, а на масштабні бої та кровопролиття армійці намірів не мали. Тепер військові на Світлодарській дузі зітхають, що з такими друзями ворогу і розвідки нема потреби мати.

Українська армія звільнила одразу два села на Сході

Українська армія звільнила одразу два села на Сході

Здобутками військових унаслідок цих маневрів стало звільнення сіл Травневе та Гладосове. Дістатися них поки що можна тільки полем по бездоріжжю, тож військовий позашляховик з харчами та набоями постійно грузнув в багнюці, а бійці його виштовхували. Селяни боями поблизу налякані, але прихід армійців сприймають позитивно, бо сподіваються, що разом із українською владою до них повернуться й елементарні блага цивілізації – вода, газ і світло. "Без світла, без крамниці, без нічого. Тобто весело", - коментують своє життя тутешні жителі Галина та Юрій Хом’якови. Сусіда Олександра Сарновського також цікавлять харчі і світло, тому він – за Україну. "Україна понад усе. Вона завжди такою була", - каже чоловік. Дехто ж дипломатично вітає воїнів, але й бойовиків не вважає за чужих. "Для мене і ті рідні, і ті. Ми були при "ДНР", і нічого", - каже Анатолій Плінокос.

Військові не приховують, що ворог дійсно поряд. Батальйон "Айдар", який допомогає 54-й бригаді на цій ділянці передової, помітив пересування бойовиків. Виїздити з Травневого журналістам довелося в суцільній темряві – вмикати фари заборонили, щоби машина не стала мішенню для ворога.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація