"Категорично розходяться з офіційними позиціями держави": у Зеленського відреагували на заяви Фокіна

"Категорично розходяться з офіційними позиціями держави": у Зеленського відреагували на заяви Фокіна

Фото: УНІАН

Фокін заявив, що не бачить на Донбасі війни між Україною та Росією.

В Офісі президента України відреагували на заяви першого заступника глави української делегації в Тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна та назвали їх неприйнятними. Під час виступу у Верховній Раді України на засіданні Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Фокін заявив, що не існує підтверджень того, що на Донбасі триває війна Росії проти України. 

"Робота української делегації в Тристоронній контактній групі завжди базувалася на повному розумінні національних інтересів України та абсолютної правди про війну і хто є хто в цій війні. Особисті думки кожного з представників України не тільки жодного разу не заважали переговорам, а й не суперечили офіційній позиції держави, нашим засадничим імперативам та тим завданням, які Президент Володимир Зеленський поставив перед делегацією. Безумовно, заявам Вітольда Фокіна, які категорично розходяться з офіційними позиціями держави, вже надана належна оцінка. Перш за все – суспільством, яке заплатило велику ціну за свої ідеали. Цього не можна не розуміти. Тим більше, що метою діяльності держави та її представників є досягнення сталого миру лише на українських умовах. А саме: абсолютне та довготривале припинення вогню на Донбасі, звільнення всіх утримуваних осіб, виведення всіх незаконних збройних формувань і військової техніки з території України, повна деокупація та повернення Україні контролю над кордоном з Росією. Задля цього й працює наша делегація в Тристоронній контактній групі", - йдеться на сайті Офісу президента.

Раніше очільник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що перший заступник глави делегації України в Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін повинен піти з ТКГ. Керівництво української делегації у ТКГ оприлюднило заяву, в якій також засуджує його висловлювання.

Нагадаємо, під час засідання комітету Верховної Ради з державного будівництва 29 вересня заступник голови української делегації в Тристоронній контактній групі в Мінську Вітольд Фокін заявив, що нібито поки не бачить доказів, що на Донбасі триває війна між Україною та Росією. 

Тристороння контактна група без Фокіна: політик може піти з делегації через свою позицію щодо війни

Тристороння контактна група без Фокіна: політик може піти з делегації через свою позицію щодо війни

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація