"Кажуть, що окупанти зібрались якісь там вибори проводити": Верещук звернулася до громадян на ТОТ

"Кажуть, що окупанти зібрались якісь там вибори проводити": Верещук звернулася до громадян на ТОТ

Ірина Верещук звернулася до громадян України на тимчасово захоплених територіях. / Фото: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України/Facebook

Всі колаборанти потім матимуть великі проблеми.

Очільник Кремля Володимир Путін 29 травня підписав закон, що дозволяє встановлювати на тимчасово окупованих територіях України особливості проведення виборів. Щодо цього віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук звернулася до громадян України на тимчасово захоплених територіях.

"Кажуть, що окупанти зібрались якісь там "вибори" проводити у вересні на тимчасово окупованих територіях. Хочу вкотре попередити наших громадян на ТОТ. Будьте обережними та відповідальними. Не дайте втягнути себе у співпрацю з ворогом. Бо всі колаборанти потім матимуть великі проблеми. Воно вам не треба", - зазначила Верещук.

Раніше очільник РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким Центральна виборча комісія зможе проводити референдуми та вибори на територіях, де діє воєнний стан. Тепер російський Центрвиборчком зможе проводити вибори після консультацій із владою.

Нагадаємо, що восени 2022 року Росія оголосила про "воєнний стан" на окупованих територіях Донеччини, Луганщини, Запоріжжя та Херсонщини.

У вересні 2023 року жителі окупованих українських територій вперше начебто "візьмуть участь у єдиному дні голосування".

Новий закон також передбачає можливість створення "виборчих дільниць" за межами окупованих українських територій.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація