Кількість військових зіткнень на Сході України різко зменшилася - МЗС Німеччини

Кількість військових зіткнень на Сході України різко зменшилася - МЗС Німеччини

Кількість військових зіткнень на Сході України різко зменшилася / Фото: Getty Images/Fotobank

При цьому ОБСЄ зафіксувала застосування танків і важкої артилерії в околицях Донецька.

Кількість військових зіткнень на Сході України за останній місяць різко зменшилася. Про це заявив представник МЗС Німеччини Мартін Шефер в понеділок, 13 квітня, в Берліні напередодні зустрічі глав зовнішньополітичних відомств "нормандської четвірки".

За даними уряду Німеччини, ситуація на Сході України в останні стала спокійніше. "Кількість військових зіткнень різко зменшилася", - сказав Шефер.

За його словами, порівняно з становищем справ у кінці лютого, "зараз ситуація виглядає набагато краще".

У той же час міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус висловив стурбованість у зв'язку з подіями, що відбуваються в Донбасі. "Ми з Франком-Вальтером Штайнмайером [глава МЗС Німеччини] стурбовані тим, що відбувається. Так як спостерігалося певне кількість випадків порушення режиму припинення вогню, а також тому, що ситуація недостатньо просувається в політичному сенсі", - зазначив він.

При цьому Фабіус заявив, що збирається нагадати як російським, так і українським колегам, що мінські угоди повинні дотримуватися.

Міністри закордонних справ Франції, Німеччини, Росії та України зустрінуться в Берліні увечері в понеділок, 13 квітня, щоб продовжити обговорення конфлікту на сході України "нормандському форматі". Темою зустрічі стане реалізація мінських домовленостей.

При цьому напередодні спостерігачі ОБСЄ зафіксували застосування танків, важкої артилерії, гранатометів і мінометів в околицях Донецька і в районі села Широкіно. За даними організації, бої з участю української армії і проросійських сепаратистів поблизу Донецька тривали на постійній основі протягом всього 12 квітня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація