Клімкін анонсував нове обговорення миротворців на Донбасі у "нормандському форматі"

Клімкін анонсував нове обговорення миротворців на Донбасі у "нормандському форматі"

Фото: Reuters

Українська сторона домовляється про те, щоб це питання обговорювалося на рівні політичних директорів.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін розповів зараз українська сторона домовляється про те, щоб питання миротворців ООН на окупованому Донбасі обговорювалося в «нормандському форматі» на рівні політичних директорів.

Про це пише Укрінформ.

"Обговорення відбудеться на наступному тижні у Берліні. Чи буде якесь просування – подивимося", - сказав він.

Клімкін вкотре нагадав, що перепони в питанні миротворців створює Російська Федерація.

"Проблема в тому, що Росія намагається свідомо блокувати та торпедувати цю ідею. Напрямок її дій полягає в легітимізації окупації на Донбасі та намаганні потім впихнути російський протекторат у вільну демократичну європейську Україну, що за визначенням неможливо. Також Росія спекулює тим, що не хоче вести субстантивних переговорів, намагаючись вказувати на вибори, які будуть наступного року в Україні", - резюмував міністр.

Порошенко з очільниками Франції й Німеччини обговорили миротворчу місію ООН на Донбасі

Порошенко з очільниками Франції й Німеччини обговорили миротворчу місію ООН на Донбасі

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна готова взяти на себе відповідальність за підтримання миру на сході України, здійснювати контроль на російсько-українському кордоні та сприяти проведенню виборів на Донбасі. 

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко заявив, що введення на Донбас багатонаціональної миротворчої операції під егідою ООН може стати найкращим рішенням для припинення страждань українського народу від агресії, розв'язаної Російською Федерацією. Своєю чергою, спецпредставник Держдепартаменту США в Україні Курт Волкер повідомив, що в миротворчій місії на Донбасі готові взяти участь Швеція, Фінляндія, Австрія, Білорусь, Сербія і Туреччина.

Найголовніша суперечність у введені миротворчої місії є те, що Україна спільно з країнами Заходу вимагає розгортання місії на всій території окупованого Донбасу та встановлення миротворцями контролю за українсько-російським кордоном, тоді як Росія наполягає на введенні миротворців винятково як збройної охорони спостерігачів ОБСЄ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація