Коханка у "ДНР" і контрабанда. Контррозвідка СБУ розсекретила російського генерала Тимофєєва

Коханка у "ДНР" і контрабанда. Контррозвідка СБУ розсекретила російського генерала Тимофєєва

Фото: ТСН.ua

За зізнанням самого генерал-майора, він знаходить у своїй службі високу мету, задоволення та вбачає у ній сенс життя.

Кремль активно відряджає генералів та політичних радників на допомогу ватажкам "Л/ДНР". ТСН.ua спільно з контррозвідкою СБУ збирає дані про громадян Росії, які беруть участь у створенні квазіреспублік.

У попередніх публікаціях йшлося про знищеного у Сирії генерала Валерія Асапова і про генерал-майора Валерія Шарагова, які брали участь у військових діях на Донбасі, а також про генерал-лейтенанта Михайла Теплинського, приїзд якого на окуповані території прирівнювався до Армагеддону.

У політичному полі на Донбасі відзначився російський націоналіст латиського походження Олександр Казаков, який став іміджмейкером ватажка "ДНР" Олександра Захарченка. Також увагу привернув так званий колишній генпрокурор "ДНР" Равіль Халіков, який пройшов дві чеченські війни та брав участь в анексії Криму.

Героєм цієї публікації став черговий представник так званого "братнього народу", який прийшов захищати інтереси "русского мира". Особа, яка будує свою кар’єру на вбивствах людей, не цурається обкрадати український народ та власних керівників. Особа, яка повинна мати високий моральний та офіцерський рівень, не цурається мати коханок на території тимчасово окупованої території Донецької області.

Йдеться про генерал-майора збройних сил РФ Тимофєєва Ігоря Борисовича, який нещодавно очолював 3-тю Окрему мотострілецьку бригаду 1-го армійського корпусу "ДНР" (в/ч  08803, дислокується у місті Горлівка). Тимофєєв приховував власне прізвище і представлявся як Соколов Ігор Борисович (позивні "Брест", "Майкоп", "Соколов").

Судячи з інформації з відкритих джерел, вказаний офіцер є висококваліфікованим військовим. Має досвід бойових дій, який отримав під час участі в чеченській війні, неодноразово заохочувався у себе на батьківщині керівництвом як міністерства оборони, так і держави.

Доки бойовики розслідують псевдо-напад на "Міністра ДНР", Україна відпускає на волю сепаратистів

Доки бойовики розслідують псевдо-напад на "Міністра ДНР", Україна відпускає на волю сепаратистів

Ось окремі фрагменти статті про Тимофєєва та інтерв'ю з ним, опубліковані в газеті "Красная звезда" за 2007 та 2014 роки.

"На початку березня 2000 року завершувалося знищення бандформувань у гірських районах Чечні... Поблизу населеного пункту Комсомольське на етапі висування розвідувальний взвод нарвався на засідку. Тільки завдяки швидкими і вмілим діям розвідників батальйон встиг двома ротами зайняти рубіж оборони, забезпечити відхід взводу і першої роти.

Гвардії полковник Ігор Тимофєєв розповідає: "Організували й тримали оборону від низу до верху. Противник виявився досить численним. І все ж, захопившись переслідуванням першої роти, бойовики не помітили, як всією лавиною опинилися у півколі, під організованим кинджальним вогнем підрозділів батальйону. Бій тривав з 13:00 до 24:00 години. Противник на всіх напрямках намагався прорвати оборону і знищити батальйон. Вночі ми ухвалили рішення піднятися та зайняти панівні висоти. Дуже своєчасно підійшла мотострілецька рота з угруповання "Захід". Викликаючи артилерійський вогонь на себе, почали поетапно займати висоти. Моєму батальйону довелося займати панівні висоти під вогнем противника. Під кінець другого дня ми їх взяли. Вранці третього дня бойовики відійшли".

У батальйоні Тимофєєва було менше ста десантників з легким озброєнням. За дві доби втрати склали вбитими шістьох осіб, понад тридцять отримали поранення. Орденами Мужності нагородили весь батальйон", - йдеться у статті.

У публікаціях також викладаються деякі факти з біографії Тимофєєва. Він має сибірське коріння, народився у Новосибірську 1968 року. Кадрових військовослужбовців в родині не було. Батьки - інженери-програмісти.

"Однак у юності книжки, фільми і живі розповіді фронтовиків про війну - як насіння, що впало на благодатний ґрунт, проросло бажанням випробувати себе військовою службою і мрією: бути там, де важче, тобто у ВДВ (рос. воздушно-десантные войска)", - йдеться у публікації.

Тимофєєв розпочав офіцерську службу командиром взводу у 104-й повітряно-десантній дивізії, яка дислокувалася в Азербайджані. Коли 1993-го дивізію передислокували до Ульяновська, Тимофєєву довірили парашутно-десантну роту. За два роки він зробив її найкращою, за що командир полку виділив Тимофєєву квартиру.

1995 року запалала "перша Чечня". Тимофєєв брав участь у бойових діях, перебуваючи у "гарячих точках". Також він "перевіряв себе на міцність" у Нагірному Карабаху, у Вірменії та Азербайджані, в Абхазії і під час другої чеченської війни. Має кілька орденів - "За мужність", "За заслуги перед Вітчизною".

2001 року Тимофєєв вступив на загальновійськовий факультет Військової академії імені Фрунзе, навчання у якій було тоді "вимогою часу".

"Подальша служба заступником командира мотострілецького полку (пізніше - начальником штабу) у гвардійському з'єднанні, дислокованому на території Чеченської Республіки, дозволила значно розширити кругозір, навчила "з різних сторін" оцінювати тактичні параметри і можливості взаємодії різнорідних військ", - пише автор статті.

2006 року Тимофєєв став командиром десантно-штурмового полку, який "підтвердив звання одного з найкращих у Північно-Кавказькому військовому окрузі".

2012 року Тимофєєва було призначено на посаду командира окремої мотострілецької бригади (гірської), яка дислокувалася на території республіки Адигея. До речі, один з позивних Тимофєєва саме вказує на адигейський період життя полковника - Майкоп є столицею республіки. Там він активно займався бойовою підготовкою та навчаннями дорученого йому "гірського спецназу".

"Ось така доля. І не було "найскладнішого" або "найяскравішого" періоду служби у гвардії підполковника Тимофєєва. Тому що кожен місяць і кожен рік жити доводилося і доводиться з повним напруженням сил. Не рахуючись з часом й особистими інтересами. Що ж дозволяє йому десятиліттями перебувати в бойовій обстановці, зберігаючи при цьому оптимізм, душевну рівновагу, віру в правильність свого шляху? Ігор Борисович відповідає: "У кожної нормальної людини повинна бути висока мета, до якої треба йти, не зважаючи ні на що. Треба бачити в цьому сенс життя. Знаходити в цьому задоволення. Робота, сім'я, все повинно бути направлено до однієї мети. Комусь треба Батьківщину захищати", - йдеться у публікації.

З огляду на заяви Тимофєєва, виникає запитання: яку саме "високу мету" він переслідував, воюючи на українському Донбасі у період від 2015-го до червня 2016 року. І як "захист батьківщини" корелюється з діяльністю, яку Тимофєєв розгорнув у сфері контрабанди.

За даними контррозвідки, його підлеглі - Комісаров Вадим Анатолійович (09.06.1972 р.н., позивний "Комісар", перший заступник командира 3-ї ОМСБр) та Міщиріков Ромуальд Юрійович (19.08.1978 р.н., позивний "Рим", командир 2-го мотострілецького батальйону 3-ї ОМСБр) - налагодили канал контрабандного ввезення до "ДНР" товарно-матеріальних цінностей (цигарок, консервів, м'яса тощо) та грошових коштів.

Тож, ймовірно, до бойового походу на Донбас Тимофєєва спонукало бажання поліпшити своє матеріальне становище та отримати підвищення по службі і додатковий бойовий досвід.

Також, згідно з даними контррозвідки, Тимофєєв, перебуваючи в офіційному шлюбі та маючи неповнолітню дитину у Росії, підтримував інтимні стосунки із мешканкою міста Горлівка Ю., 1977 р.н.

На фото справа - дружина з донькою на останньому дзвонику 2014 року

Наразі Тимофєєв повернувся на територію РФ, де підвищує свою кваліфікацію в академії генерального штабу ЗС РФ. А в контррозвідці СБУ наголошують, що Тимофєєв фактично є "військовим злочинцем",  і ворогів у нього вистачає не тільки на території України, а ще і на території РФ, зокрема в Чеченській Республіці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація