Колони з РФ масштабно звозять до "ЛДНР" найманців, боєприпаси та техніку – Муженко

Колони з РФ масштабно звозять до "ЛДНР" найманців, боєприпаси та техніку – Муженко

Фото: Reuters

Цим займаються регулярні війська російської армії.

Росія нарощує матеріальні запаси на території окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Про це в інтерв’ю BBC повідомив начальник Генштабу - головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко.

Йдеться, за його словами, про колони з РФ, які перевозять матеріальні засоби, зокрема боєприпаси. "Цікаво, що це не угрупування так званих "ЛНР/ДНР", це регулярні підрозділи, які за своєю системою управління підкоряються штабу восьмої загальновійськової армії, що дислокується в Новочеркаську (Ростовська область - Ред.)", - сказав Муженко.

Загалом, за інформацією Генштабу ЗСУ, наразі на окупованому Росією Донбасі зосереджено близько 32 тисяч військових-окупантів, які входять до складу першого та другого армійських корпусів. Також є понад 700 танків, гармати, артилерійські системи.

"Крім того, там є найманці, а також військовослужбовці регулярних ЗС РФ", - додав начальник Генштабу.

За переконанням Віктора Муженка, конфлікт України та Росії на території Луганської та Донецької областей є гарячим конфліктом. При цьому ЗСУ мають намір посилити свою присутність в Азовському морі. "Присутність українських ВМС в акваторії Азовського моря обов'язково треба збільшити. Ми плануємо не тільки посилення присутності в морі, а й проведення заходів з оборони узбережжя Азовського моря. В самому морі своїми силами та засобами діють прикордонники, але обов'язково буде певне нарощування присутності формуваннями ВМС", - додав головнокомандувач ЗСУ.

Раніше за перекидання додаткових військових сил в басейн Азовського моря виступив секретар РНБО України Олександр Турчинов. Він запропонував створити корабельно-катерну групу ВМС, розгорнути додаткові пости спостереження за береговою лінією та акваторією моря й груп швидкого реагування на російські провокації.

Нагадаємо, в Україні розглядають силовий сценарій розблокування ситуації в Азовському морі, заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука. До розробки плану дій долучені також МВС та Міноборони.

ОБСЄ зафіксувала незаконний в'їзд колони вантажівок з РФ на Донбас

ОБСЄ зафіксувала незаконний в'їзд колони вантажівок з РФ на Донбас

Повʼязані теми:

Наступна публікація