Командувач ООС назвав кількість російських військовослужбовців, які воюють на Донбасі

Командувач ООС назвав кількість російських військовослужбовців, які воюють на Донбасі

Фото: Reuters

За його словами, дії бойовиків керуються з російського міста Новочеркаськ.

Російські регулярні військові формування на Донбасі налічують 32 тисячі осіб, з яких 11 тисяч є кадровими російськими військовослужбовцями.

Про це в інтерв’ю агентству "Інтерфакс" заявив командувач ООС Сергій Наєв.

"Нам відомо про наявність на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей російських регулярних військових формувань - першого і другого армійських корпусів (1-й АК - "ДНР"; 2-й АК - "ЛНР" – ред.) загальною кількістю майже 32 тисячі осіб, 11 тисяч з яких - росіяни. Керівні посади цих формувань обіймають кадрові офіцери та генерали Збройних сил РФ", - розповів він.

За словами Наєва, перший і другий армійські корпуси є регулярними підрозділами, які підпорядковуються штабу 8-ї загальновійськової армії Росії, який розташований у місті Новочеркаськ.

"Основу їхнього озброєння становить радянська техніка, втім, не рідкість на частково окупованих територіях і сучасне російське озброєння, зокрема, засоби радіоелектронної боротьби "Репелент", "Житель", "Шипшина-Аеро". Саме за допомогою цих комплексів російсько-окупаційні війська перешкоджають роботі БПЛА СММ ОБСЄ на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також на глибині до 60 км від лінії розмежування на території, контрольованій урядом України", - підкреслив командувач ООС.

Нагадаємо, 19 грудня Україна передала до Європейського суду з прав людини інформацію про російських військових, які воюють на Донбасі. У розпорядження європейських судів передали прізвища військових, дані про кураторів та перехоплення розмов росіян.

Україна передала до ЄСПЛ докази, що Росія керує війною на Донбасі

Україна передала до ЄСПЛ докази, що Росія керує війною на Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація