Контррозвідка розповіла про ФСБівця, який керує катівнею "ЛНР"

Контррозвідка розповіла про ФСБівця, який керує катівнею "ЛНР"

Садиков керував так званим міністерство державної безпеки "ЛНР".

Контррозвідка СБУ спільно з ТСН.ua розповідає громадськості про російських військових, які беруть участь у бойових діях на боці "Л/ДНР". 

Цього разу йтиметься про кадрового офіцера ФСБ РФ, який від 2018 року очолює так зване "МДБ ЛНР" – "міністерство державної безпеки Луганської народної республіки", яке насправді є кишеньковим інструментом ФСБ РФ у забезпеченні "русского мира" на захоплених Російською Федерацією територіях Луганщини.

Справжнє прізвище цієї особи, як давно практикується російськими окупантами, ретельно приховувалося. Його звати Рашид Равільєвич Садиков. Він народився 6 листопада 1966 року, у місті Находка Приморського краю, громадянин РФ. На посаді "міністра державної безпеки ЛНР" використовує вигадане ім’я - Анатолій Андрійович Антонов.

Від 1984 до 1988 року Садиков навчався у Московському вищому прикордонному командному Червонопрапорному училищі КДБ СРСР. У 2000-х роках проходив службу в Прикордонному управлінні ФСБ РФ по Ростовській області. Обіймав посади заступника начальника оперативного відділу управління, заступника керівника управління з оперативних питань.

Контррозвідники зазначають, що оперативна робота прикордонників ФСБ фактично не має не меті захисту власного державного кордону, а полягає у зборі розвідданих про прикордонні території суміжної держави, вербування агентури з числа громадян цієї країни, вивченні обстановки на території сусідів. Крім цього, для забезпечення спеціальних операцій оперативники прикордонних управлінь ФСБ створюють контрольовані канали контрабанди та "коридори" для нелегальних мігрантів і переміщення вантажів. Саме за такою схемою 2014 року на територію східних областей України доставлялися з Росії зброя, боєприпаси та транспорт з російськими найманцями.  

Враховуючи навики Садикова у такій діяльності та знання прикордонних областей України, 2017 року з ініціативи керівництва ФСБ РФ він під псевдонімом Анатолія Антонова був призначений на посаду першого заступника "міністра державної безпеки ДНР", а невдовзі – "міністра державної безпеки ЛНР".

Структура "МДБ ЛНР" (так само, як і "ДНР") фактично скопійована з Федеральної служби безпеки РФ. Ця псевдоспецслужба розміщується у Луганську по вулиці Радянській, 79 у захопленій будівлі Управління СБУ в Луганській області; особовий склад налічує близько 500 бойовиків. Діяльність "МДБ", крім самого міністра, щільно контролюється спеціальними групами ФСБ РФ, які з цією метою постійно перебувають в окупованому Луганську. Завдання, які виконуються "МДБ", надходять з Центрального апарату ФСБ Російської Федерації у Москві.

Фактично, ця структура є філією ФСБ на захоплених РФ територіях України та покликана охороняти встановлений окупантами "русский мир". На практиці це означає за будь-яку ціну забезпечити лояльність населення та "місцевої еліти" до Російської Федерації та її маріонеткової влади. Щонайменші вияви протестів та вільнодумства одразу придушуються. Українські телеканали та Інтернет-сайти проукраїнської спрямованості блокуються; натомість, під керівництвом фахівців з ФСБ масово поширюються антиукраїнські публікації у місцевій пресі та на телебаченні і відверті фейки. "МДБ" контролює усі телекомунікації на окупованій території, громадську діяльність, фальсифікує результати псевдовиборів та влаштовує справжні полювання на проукраїнські налаштованих місцевих мешканців.

Для створення належної "картинки" та підтримання страху у цивільного населення, філія ФСБ постійно вдається до відвертих маніпуляцій та дезінформації. Якщо вірити офіційному сайту "МДБ ЛНР", самопроголошена республіка десятками виявляє українських шпигунів, нібито завербованих нашою розвідкою для вчинення таких "диверсій" як підриви пам’ятників "героям республіки" та подібних об’єктів "культурної спадщини". Останній випадок – "МДБ ЛНР" заарештувало психічно хворого луганчанина та звинуватило його у серії терактів нібито на замовлення українських спецслужб.

Для досягнення мети підопічні Садикова-Антонова не гребують будь-якими методами. Вони можуть кинути "на підвал" на декілька місяців будь-яку людину. Такий спосіб використовується не лише для фабрикації звинувачень у причетності до українських спецслужб, але й заробітку "МДБівців". Працює стандартна схема - регулярне отримання солідних сум від затриманого та його близьких з обіцянками "усе вирішити", які виконуються лише тоді, коли у жертви вже не залишається будь-яких заощаджень та майна.

Штат співробітників "МДБ" укомплектований переважно колишніми силовиками (дуже часто – раніше звільненими за хабарі, службові порушення чи пиятику), а також зрадниками з місцевого управління СБУ. Значний відсоток складають громадяни РФ, які прибули до України в надії заробити на "кришуванні" контрабанди. Куратори з ФСБ не надто довіряють їм та епізодично влаштовують кадрові чистки, внаслідок яких "МДБівці" самі регулярно потрапляють на той самий сумнозвісний підвал.

Звертає на себе увагу маніакальна увага "міністра МДБ" Садикова до власної безпеки, нерозголошення свого справжнього імені та належності до російської спецслужби. Пересувається він виключно з озброєною охороною, а місце проживання "міністра" відомо лише вузькому колу осіб. Такими способами Російська Федерація вперто продовжує приховувати те, що давно стало очевидним – цілковита влада своїх спецслужб та регулярних військ на окупованих територіях України. 

В цілому, поведінка Федеральної служби безпеки РФ та підконтрольних їй органів "держбезпеки" самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" практично нічим не відрізняється від політики, яку вона проводить у власній країні. Її основна мета – максимально насадити почуття страху перед репресіями та придушити щонайменше невдоволення владою. Свідчень українських громадян, які незаконно утримувалися "МДБ", піддавалися тортурам та просто були дочиста пограбовані, надзвичайно багато. І відповідальність за ці злочини має нести Російська Федерація, яка всіляко намагається видати окупацію частини України за вільне волевиявлення місцевого населення.

У попередніх публікаціях йшлося про особистих охоронців ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, а також про знищеного у Сирії генерала РФ Валерія Асапова і генерал-майора Валерія Шарагова, які брали участь у військових діях на Донбасі. Про генерала Михайла Теплинського відомо, що його приїзд на окуповані території прирівнювався до Армагедону. А ще один російський генерал Борис Фомичов став відомим після викладеного в Інтернет запису його гнівної промови, адресованої чеченським найманцям, які з переляку втекли з поля бою.

Також була інформація про генерала Геннадія Анашкіна, який захоплював Крим та керує "армією ЛНР". Та про розгульне життя полковника армії РФ на Донбасі "Баркаса". Про Полковника РФ "Юстаса", який наглядає за військами "ЛНР" та ховається від кредиторів у Луганську. Також розвідка викрила п'ять росіян-розвідників, які воюють за терористів "ДНР". Та про "Петлія" і "Змія", які повоювали за "ЛНР". Про офіцера "Урала", який розмістив на сайті знайомств для гомосексуалістів інтимні фото та розкрадав "армію ЛНР". Про полковника РФ, який нищив українські КПП та тоннами крав бензин "ДНР". Та про "Бійська", який возив терористам "ДНР" гуманітарку, а потім переключився на Африку.

Про цілу організацію російських нацистів "Імперський легіон", яка допомогала Гіркіну та "ДНР". Про "Фому", який брав участь у трагедії Одеси. Про "Печеніга", який після Грузії та Чечні, тренує терористів "ДНР". Також було досьє на "Аміда", який розгромив Мetro у Донецьку. Про “Ректора”, який влаштував бійню у Мар’їнці.  Та про "Сєдого", який вбивав ватажків "ЛНР" та позбувся Плотницького.

Також про аферистів з РФ, які обкрадали індійців, організовували "референдум" на Донбасі і втручалися у вибори на Мадагаскарі. СБУ розповідала про "Лавину", який працював з Безлером у "ДНР" та возив російські танки на Донбас. Про ФСБівця Михайлюка, який замовляв вбивства бізнесменів та захоплював Крим. Також розповідали про "Сєдого", який вбивав ватажків "ЛНР" та позбувся Плотницького.

Контррозвідники викрили російського агента, який працював на українському стратегічному підприємстві

Контррозвідники викрили російського агента, який працював на українському стратегічному підприємстві

Повʼязані теми:

Наступна публікація