Контррозвідка СБУ викрила "Сєдого", який вбивав ватажків "ЛНР" та позбувся Плотницького

Контррозвідка СБУ викрила "Сєдого", який вбивав ватажків "ЛНР" та позбувся Плотницького

Він і досі слідкує за російським "порядком" в окупації.

Контррозвідка СБУ спільно з ТСН.ua розповідає громадськості про російських військових, які беруть участь у бойових діях на боці "Л/ДНР". 

Сьогодні головною дійовою особою буде російський спецпризначенець, який від 2014 року і до сьогодні є одним з головних виконавців силових операцій спецслужб Російської Федерації на окупованій території Луганської області – Садовий Олександр Анатолійович.

Фото: СБУ

Він народився 13 листопада 1969 року, громадянин РФ. Керівник так званого "Центру спеціального призначення Міністерства внутрішніх справ ЛНР", полковник. Використовує позивний "Сєдой".

Олександр Садовий був відряджений російськими спецслужбами до окупованого Луганська з метою створення та забезпечення ефективної роботи поліцейського підрозділу спеціального призначення.

Сформований Садовим загін спочатку мав назву "специальный отряд быстрого реагирования", але невдовзі був перейменований у "Центр спеціального призначення". Він був укомплектований найкращим озброєнням та екіпірований належним чином; до його складу входили також фахівці мінної справи та технічні спеціалісти. Згодом з’ясувалася і справжня мета створення такого підрозділу.

Виявилося, що основна функція "Сєдого" - планування та особисте керівництво "зачистками" збройних формувань, які наприкінці 2014 року почали виходити з-під контролю окупантів.

Але "Центр спеціального призначення" не обмежувався лише роззброєнням непокірних бойовиків, здебільшого з козачих формувань. Починаючи від 2015 року, у самопроголошеній "ЛНР" регулярно відбувалися специфічні події, в яких найбільш дієву участь брав саме Олександр Садовий.

1 січня 2015 року під приводом "непокори працівникам МВС ЛНР" був жорстоко знищений командир "групи швидкого реагування" Олексій Бєднов з позивним "Бетмен". Його автомобіль був розстріляний з крупнокаліберної зброї та навіть, для певності, спалений вогнеметом "Шмель".

Фото: СБУ

23 січня 2015 року був вистежений та розстріляний Євген Іщенко, так званий "комендант" окупованого Первомайська. Разом з ним вбито ще трьох "волонтерів", які супроводжували Іщенка. Незадовго до загибелі убитий відкрито погрожував ставленику Росії "главі ЛНР" Ігорю Плотницькому. Для окупаційної влади такі персонажі були вкрай небажані.

23 травня 2015 року був ліквідований командир бригади "Призрак" Олексій Мозговий. Машину з командиром бойовиків перетворили на решето кулеметними чергами. Крім Мозгового, загинули також його водій, секретар, двоє охоронців та кілька місцевих мешканців, що мали нещастя випадково опинитися поруч. Зазначимо, саме напередодні Мозговий безпосередньо звинуватив Кремль у зраді "ополчення Донбасу". Цей чоловік неодноразово висловлював крамольні для Москви думки про "самостійність" самопроголошених республік та відверто відмовлявся підпорядковувати своє бандформування російському військовому командуванню.

Фото: СБУ

12 грудня 2015 року специ Садового не залишили шансів козачому отаману Павлу Дрьомову – командиру "окремого козачого полку імені Платова". Його автомобіль був підірваний на виїзді із заправної станції.  

Фото: СБУ

Після серії гучних вбивств вже фактично ні у кого в "ЛНР" не залишилося вибору. Окупанти дали ясно зрозуміти, що чекає на непокірних та вільнодумців. Про життя абсолютно сторонніх непричетних осіб під час ліквідацій головорізи "Сєдого" також не замислювалися.

При цьому, фаворитів та недоторканих у росіян не було. У листопаді 2017 року у цьому на власному досвіді переконався "глава ЛНР" Ігор Плотницький. За рішенням кураторів з ФСБ РФ, у "ЛНР" відбувся військовий переворот.

Фото: СБУ

Очолювані Садовим підрозділи спецпризначенців, а також прибулі з Росії "зелені чоловічки" обеззброїли підконтрольні Плотницькому загони бойовиків та його особисту охорону, заблокували "главу республіки" у його резиденції та розважалися, кидаючи гранати через паркан. Навчений досвідом попередників, такі натяки той зрозумів дуже швидко та за кілька годин забрався до Росії.

Такі люди, як Садовий – ідеальні виконавці, які діють не замислюючись, фактично є безвідмовною і надійною опорою встановленого у Росії авторитарного режиму. Саме їхніми зусиллями на окупованих територіях Сходу України впроваджений суворий поліцейський режим. Поліція, спецпризначенці, "МДБ", окупаційна адміністрація контролюють усі сфери кволої життєдіяльності "республік". 

У попередніх публікаціях йшлося про особистих охоронців ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, а також про знищеного у Сирії генерала РФ Валерія Асапова і генерал-майора Валерія Шарагова, які брали участь у військових діях на Донбасі. Про генерала Михайла Теплинського відомо, що його приїзд на окуповані території прирівнювався до Армагедону. А ще один російський генерал Борис Фомичов став відомим після викладеного в Інтернет запису його гнівної промови, адресованої чеченським найманцям, які з переляку втекли з поля бою.

Також була інформація про генерала Геннадія Анашкіна, який захоплював Крим та керує "армією ЛНР". Та про розгульне життя полковника армії РФ на Донбасі "Баркаса". Про Полковника РФ "Юстаса", який наглядає за військами "ЛНР" та ховається від кредиторів у Луганську. Також розвідка викрила п'ять росіян-розвідників, які воюють за терористів "ДНР". Та про "Петлія" і "Змія", які повоювали за "ЛНР". Про офіцера "Урала", який розмістив на сайті знайомств для гомосексуалістів інтимні фото та розкрадав "армію ЛНР". Про полковника РФ, який нищив українські КПП та тоннами крав бензин "ДНР". Та про "Бійська", який возив терористам "ДНР" гуманітарку, а потім переключився на Африку.

Про цілу організацію російських нацистів "Імперський легіон", яка допомогала Гіркіну та "ДНР". Про "Фому", який брав участь у трагедії Одеси. Про "Печеніга", який після Грузії та Чечні тренує терористів "ДНР". Також було досьє на "Аміда", який розгромив Мetro у Донецьку. Про “Ректора”, який влаштував бійню у Мар’їнці.

"Агент ФСБ в команді харківського мера", - українські контррозвідники

"Агент ФСБ в команді харківського мера", - українські контррозвідники

Повʼязані теми:

Наступна публікація