Контррозвідка викрила ФСБівця, який замовляв вбивства бізнесменів та захоплював Крим

Контррозвідка викрила ФСБівця, який замовляв вбивства бізнесменів та захоплював Крим

Російські пропагандисти зняли ролик про захоплення українського Криму.

Контррозвідка СБУ спільно з ТСН.ua розповідає громадськості про російських військових, які беруть участь у бойових діях на боці "Л/ДНР". 

Цього разу йтиметься про очільника Управління ФСБ РФ у РК та м. Севастополі генерал-лейтенанта Михайлюка Л.В.

Леонід Михайлюк народився 8 липня 1963 року. Громадянин РФ, 1984 року закінчив вище прикордонне військово-політичне училище КДБ СРСР ім. К.Є. Ворошилова, 2000 року – Академію ФСБ РФ.

Фото: скриншот з відео

Від 1984 до 1992 рр. проходив військову службу у Далекосхідному прикордонному корпусі, від 1992 до 2001 р.р. – На Північному Кавказі, в Республіці Адигея, де керував відділом по боротьбі з тероризмом. Від 2001 до 2011 року – служив в Приволзькому федеральному окрузі на посаді заступника начальника Управління ФСБ РФ у Пермському краї (координував лінію контррозвідки і боротьби з корупцією та організованою злочинністю). Від березня 2011 року – керівник Управління ФСБ РФ у Вологодській області, від 2016 до 2018 рр. – обіймав посаду начальника УФСБ РФ у Калінінградській області.                

Від листопада 2018 року – начальник УФСБ РФ у РК та м. Севастополь.

Нещодавно так звані журналісти телеканалу "Росія 1" зняли сюжет про т.зв. "спецоперацію" співробітників УФСБ РФ по Республіці Крим та м. Севастополь, яка проходила на горі Чатир-Даг АР Крим.

Фото: скриншот з відео

"Сюжет розповідає "ватному обивателю" про "таємну спецоперацію ФСБ", яка  відбувалася винятково з благою метою заради особи, яку називають не інакше як "Мудрым учителем, старшим товарищем и братом", "честным, справедливым и правильным", "мужественным, отважным и целеустремленным, который заставляет всех личным примером двигаться только вперед", "самым замечательным человеком", - приводять контррозвідники слова росіян.

У ролику йдеться саме про Леоніда Михайлюка, якому 8 липня виповнилося 56 років.

Так, ще у далекому 1999 році у російських ЗМІ було опубліковано статтю та розповсюджено аудіозапис за участю Михайлюка, який "замовляв" чотирьох бізнесменів та виконавця вбивства. Під час розслідування цієї кримінальної справи, за результатами проведення судово-фонетичної експертизи було підтверджено оригінальність запису. Михайлюку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Через місяць після звільнення Михайлюк починає переховуватися від слідства, його оголошують у всеросійський розшук.

І, можливо, вся ця історія мала б чесний фінал, і Михайлюк був би справедливо покараний, якби не вбивство з автоматичної зброї 2001 року головного свідка у цій справі, після чого ФСБівця було виправдано.

Більше того, згодом постраждали й інші особи, котрі брали участь у притягненні до кримінальної відповідальності "перевертня в погонах". Так, 3 липня 2003 року раптово, з невідомих причин від швидкоплинної хвороби (швидке старіння, випадіння волосся, сходження з тіла шкіри, відмова внутрішніх органів у функціонуванні) помер відомий російський журналіст Юрій Щекочихін, який 2001 року у "Новій газеті" публікував матеріали про вбивство свідка у справі Михайлюка ("Последний свидетель. Сотрудники ФСБ нанимают киллеров и убивают их, получая звания, новые фамилии, ордена").

Фото: СБУ

Як повідомляють джерела у контррозвідці, після призначення Михайлюка начальником УФСБ РФ по РК та м. Севастополь разом з ним з Управління ФСБ РФ у Калінінградській області для подальшого проходження служби на території анексованого півострову прибуло 14 співробітників. Саме вони були героями сюжету і учасниками т.зв. "спецоперації" з возвеличення свого "брата і товариша". Прикметно, що окупанти зайняли місця зрадників на півострові, які 2014 року виступили на захист "русского мира", а зараз змушені поневірятися околицями Росії.

У попередніх публікаціях йшлося про особистих охоронців ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, а також про знищеного у Сирії генерала РФ Валерія Асапова і генерал-майора Валерія Шарагова, які брали участь у військових діях на Донбасі. Про генерала Михайла Теплинського відомо, що його приїзд на окуповані території прирівнювався до Армагедону. А ще один російський генерал Борис Фомичов став відомим після викладеного в Інтернет запису його гнівної промови, адресованої чеченським найманцям, які з переляку втекли з поля бою.

Також була інформація про генерала Геннадія Анашкіна, який захоплював Крим та керує "армією ЛНР". Та про розгульне життя полковника армії РФ на Донбасі "Баркаса". Про Полковника РФ "Юстаса", який наглядає за військами "ЛНР" та ховається від кредиторів у Луганську. Також розвідка викрила п'ять росіян-розвідників, які воюють за терористів "ДНР". Та про "Петлія" і "Змія", які повоювали за "ЛНР". Про офіцера "Урала", який розмістив на сайті знайомств для гомосексуалістів інтимні фото та розкрадав "армію ЛНР". Про полковника РФ, який нищив українські КПП та тоннами крав бензин "ДНР". Та про "Бійська", який возив терористам "ДНР" гуманітарку, а потім переключився на Африку.

Про цілу організацію російських нацистів "Імперський легіон", яка допомогала Гіркіну та "ДНР". Про "Фому", який брав участь у трагедії Одеси. Про "Печеніга", який після Грузії та Чечні, тренує терористів "ДНР". Також було досьє на "Аміда", який розгромив Мetro у Донецьку. Про “Ректора”, який влаштував бійню у Мар’їнці.  Та про "Сєдого", який вбивав ватажків "ЛНР" та позбувся Плотницького.

Також про аферистів з РФ, які обкрадали індійців, організовували "референдум" на Донбасі і втручалися у вибори на Мадагаскарі.

Контррозвідка викрила мільйонні зловживання в державному підприємстві "Спецтехноекспорт" - СБУ

Контррозвідка викрила мільйонні зловживання в державному підприємстві "Спецтехноекспорт" - СБУ

Повʼязані теми:

Наступна публікація