Кремль хоче повернути на Донбас терориста Гіркіна на прізвисько "Стрєлок" - розвідка

Кремль хоче повернути на Донбас терориста Гіркіна на прізвисько "Стрєлок" - розвідка

Фото: The Ellen show

Він повинен "стабілізувати ситуацію".

Російські куратори бойовиків на Донбасі ймовірно планують повернути на окуповані території Донецької та Луганської областей терориста Ігоря Гіркіна, відомого як Ігор Стрєлков. 

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький "5 каналу". 

За його словами, посаду ватажка "ДНР" за так званою "конституцією" терористичного угруповання мав посісти бойовик "Ташкент", інформація про смерть якого з'явилася через деякий час після загибелі Олександра Захарченка. Москва наразі шукає, ким можна замінити новоспеченого ватажка терористів Дмитра Трапезникова. 

"З’явилася зараз інформація, що у Москві вже знову розглядають питання про те, щоб повернути Гіркіна знову на Донбас для того, щоб він зробив усе можливе для стабілізації ситуації", - сказав Скібіцький. 

Як відомо, Гіркін - відставний офіцер Збройних сил Росії. Від 2014 року очолював рух "Новоросія". Був причетний до захоплення Верховної Ради Криму 2014 року, а згодом керував захопленням Слов'янська. Організовував так зване "Народне ополчення Донбасу", а також був "міністром оборони "ДНР" від травня до серпня 2014 року. 

Нагадаємо, у "генпрокуратурі ДНР" назвали незаконним призначення Дмитра Трапезникова новим ватажком "республіки" після ліквідації у кафе "Сепар" Олександа Захарченка. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація