Кремлівські куратори дали бойовикам вказівку активізувати обстріли у зоні АТО

Кремлівські куратори дали бойовикам вказівку активізувати обстріли у зоні АТО

Ворогу наказали посилити обстріли на трьох напрямках / Фото: Reuters

Посилення вогню збираються влаштувати напередодні зустрічі міністрів "нормандської четвірки".

Бойовикам проросійських НЗФ наказали максимально посилити бойову активність по всій лінії зіткнення на Донбасі із використанням забороненої зброї та диверсантів.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"В рамках підготовки до анонсованого засідання робочої групи в нормандському форматі на рівні міністрів закордонних справ по врегулюванню ситуації на Донбасі, бойовики проросійських НЗФ отримали завдання від своїх кремлівських кураторів провести максимальне посилення бойової активності по всій лінії зіткнення з максимальним застосуванням забороненої зброї та диверсійно-розвідувальних груп", - йдеться у повідомленні.

 

За оперативними даними штабу АТО: В рамках підготовки до анонсованого засідання робочої групи в нормандському форматі н...

Опубликовано Прес-центр штабу АТО 5 февраля 2016 г.

Вогонь збираються посилити на трьох напрямках: Горлівка - Зайцеве, Олександрівка – Мар'їнка, Красногорівка та Комінтернове – Гнутове – Талаківка. Саме тут спостерігається переміщення забороненого Мінськими угодами озброєння, зокрема танків та мінометів.

"Інформація про таку активність бойовиків фіксується і доводиться до спостерігачів місії ОБСЄ встановленим порядком. Разом з тим, бойовики вдаються до будь-яких заходів з метою не допустити представників ОБСЄ в ті райони, де приховується заборонене озброєння", - додали у прес-центрі.

Силовики наголошують, що готові дати гідну відповідь на можливі намагання противника порушити лінію розмежування та будь-які провокації ворога.

Як повідомлялося раніше, лише протягом минулої доби бойовики на Донбасі збільшили кількість обстрілів та 81 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових. Зокрема, неподалік Донецька ворог застосував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю по українських укріпленнях в Мар'їнці, Авдіївці, Пісках, Опитному та на шахті Бутівка. По Красногорівці бойовики вели вогонь з міномету.

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація