Луганські бойовики перевели окуповані райони на російські рублі

Луганські бойовики перевели окуповані райони на російські рублі

Фото: Reuters

Так звана "постанова" набуває чинності від 1 березня 2017 року.

Від 1 березня основною грошовою одиницею у самопроголошеній "ЛНР" стане російський рубль.

Відповідна постанова опублікована на сайті так званої "Ради міністрів ЛНР".

У "документі" йдеться про те, що рубль стає офіційною грошовою одиницею в "республіці" "з метою вжиття заходів щодо стабілізації фінансово-грошової системи, а також у зв'язку із здійсненням фінансових операцій на території Луганської народної республіки переважно в російських рублях".

Так звана "постанова" набирає чинності з 1 березня 2017 року. Окрім того, "Державний банк ЛНР" повинен буде щодня інформувати про офіційний курс російського рубля стосовно гривні, долара і євро. 

Нагадаємо, у суботу, 18 лютого, у другий день Мюнхенської безпекової конференції, на якій світові лідери закликали Росію до виконання Мінських домовленостей і деескалації конфлікту на Донбасі, прес-служба Кремля повідомила про підписання Володимиром Путіним указу про визнання так званих "паспортів" ОРДЛО

Президент Петро Порошенко у відповідь заявив, що визнавши "паспорти" "ДНР" та "ЛНР", президент РФ Володимир Путін учергове підтвердив, що окупацією Донбасу керують не бойовики-сепаратисти, а безпосередньо Кремль.

Легалізацію так званих "паспортів" терористичних "ЛНР" і "ДНР" засудила світова спільнота, зокрема негативно висловилися в посольстві США в Україні та в ОБСЄ, назвавши такі дії порушенням Мінських угод та підриванням мирних зусиль в Україні.

Порошенко відреагував на визнання Росією паспортів незаконних "Л/ДНР"

Порошенко відреагував на визнання Росією паспортів незаконних "Л/ДНР"

Повʼязані теми:

Наступна публікація