Луганські бойовики застосовувують новітню лазерну зброю російського виробництва поблизу КПП

Луганські бойовики застосовувують новітню лазерну зброю російського виробництва поблизу КПП

Фото: Reuters

Ввечері постійно відбуваються провокації.

Сучасна лазерна зброя російського виробництва. Луганські бойовики почали застосовувати її на фронті. Такі лазерні рушниці травмують очі українським військовим, а також спалюють прилади нічного бачення. Наші  бійці кажуть, що на передовій у районі Станиці Луганської ворожий лазер працює постійно. Так само у небі  кружляють ворожі дрони, а на землі чатують снайперські групи стрільців, йдеться в сюжеті ТСН.16.45.

На окуповану територію везуть все - від фруктів до прального порошку. Там усе у два-три рази дорожче. Цей перехід радше нагадує східний базар. З візками на візках, з торбами й рюкзаками місцеві "рикші" за 50 гривень ганяють по той бік річки.Ті, хто молодший, роблять по кілька ходок на день. І весь цей рух через українські позиції. На тому боці моста перевізники здають товар і інформацію про укріплення українських військових.

«Виходить, що  блокпост їхній, вони виходять спілкуються з людьми. Тут половина людей, які йдуть все й розказують, чим Україна дихає», - каже військовий.

Тисячі людей з того боку і тисячі повертаються назад нашою територію. З телефонами в руках, хто з них справді розмовляє, а хто знімає позиції - спробуй вгадай. Що вони перевозять в тих ящиках, насправді під яблуками, наприклад, ніхто достеменно не знає, а кожного не перевіриш. Солдати обабіч переходу у полях ловлять контрабандистів, які минають офіційні пости, передають у поліцію, а потім ті ж нелегали і далі курсують з тачками в руках.

Луганські бойовики почали використовувати сучасну лазерну зброю російського виробництва

Луганські бойовики почали використовувати сучасну лазерну зброю російського виробництва

А від цього блокпосту вже за кількоа сотень метрів позиції бойовиків, які навіть застосовують лазерну зброю.

Лазер на цій ділянці, де повно цивільних, з’явився нещодавно. Але вже працює регулярно, засвічуючи нашим бійцям очі. З того боку "місцеві шахтарі" вже мають на озброєнні останні новинки "Росвійськоторгу".

«Ультрафіолет б’є, лазер б’є. Піддивився в «теплик»  - і все - згорів «теплік», згорів «нічник», а очима навіть не намагаємось дивитись, можемо і очі зіпсувати», - каже військовий.

З того боку бойовики світять не точкою, а пучком. Тому, якщо підставити очі, сітківка згорить у мить, кажуть вояки. Лазерну зброю, як і стрілецьку, ворог застосовує вже увечері, коли «рикші» на мосту не працюють.

«Постійно запускають свої безпілотні літальні апарати, паралельно з ОБСЄ, тобто запускають під прикриттям. На цій ділянці вже працювали снайпера у вечірній час», - каже військовий.

На Донбасі окупанти зменшили інтенсивність обстрілів, однак застосовують переважно важке озброєння

На Донбасі окупанти зменшили інтенсивність обстрілів, однак застосовують переважно важке озброєння

Нещодавно ворожий снайпер поранив нащого бійця. Попри відносну тишу, розслаблятися тут у лісах Луганщини не можна, кажуть бійці, показуючи спалений ліс.

Ворог поруч стоїть через річку. Знизу над річкою стоять банди козаків, а на пагорбах вище - кадровики. Це видно по бронетехніці і формі.

«Стоять, прикриваються мирними жителями. Вони живуть з ними у будівлях й перебувають там», - розповідають бійці.  

Війна тут – інша, кажуть бійці, вона тиха, але дуже небезпечна, тому копають шанці й укріплюють береги й цілодобово не зводять очей з противника.

Повʼязані теми:

Наступна публікація