Люди в Золотому загалом підтримують розведення військ – Міноборони

Люди в Золотому загалом підтримують розведення військ – Міноборони

Фото: Міністерство оборони України

Планується утворити спеціальний координаційний центр, який підпорядковуватиметься місцевій адміністрації.

До міста Золоте на Луганщині, де заплановано процес розведення військ, навідалися міністр оборони Андрій Загороднюк та начальник Генштабу Руслан Хомчак. Кажуть, населення в цілому підтримує концепцію влади.

Про повідомляє пресслужба Міноборони.

Зазначається, що глава оборонного відомства зустрівся з місцевими жителями, волонтерами та військовослужбовцями Збройних Сил України, які виконують бойові завдання у зазначеному населеному пункті.

"Ми спілкувалися з великою кількістю людей, у тому числі запитали про їх ставлення до процесу розведення військ, до тих подій, що відбуваються. Можу з упевненістю сказати – місцеве населення в цілому підтримує концепцію розведення сил і ті плани, які у нас є", - сказав Загороднюк.

За словами керівника військового відомства, за результатами проведених зустрічей планується утворити координаційний центр, який підпорядковуватиметься місцевій адміністрації і координуватиме дії представників ЗС України, Нацполіції та інших структур. Завданням центру буде оперативне розв’язання усіх проблемних питань громадян, та забезпечення їх безпеки.

Зазначимо, через обстріли бойовиків на Донбасі, чергове розведення сил у Золотому і Петрівському не розпочалося, як планувалося, 7 жовтня. Терміни розведення порушилися через те, що терористи кілька днів тому обстріляли населені пункти.

Українське військо має відійти 1 кілометр від лінії розмежування, дзеркально на таку ж відстань має відійти і противник. Основна передумова розведення сил – це дотримання режиму припинення вогню на цій ділянці протягом щонайменше тижня. Ці дані має підтвердити ОБСЄ. Перший етап розведення полягає у відведенні військ, другий – у демонтажі інженерних споруд та розмінуванні.

У зонах розведення військ на тимчасово окупованому Донбасі Нацполіція має намір збільшити свою присутність. Українські поліцейські залишаться в Золотому-4 і Катеринівці. Вони стежитимуть за безпекою громадян. Копи у складі піших і автопатрулів будуть реагувати на виклики і повідомлення місцевих мешканців.

Розведення військ на Донбасі відклали через бойовиків, які не припиняють обстріл

Розведення військ на Донбасі відклали через бойовиків, які не припиняють обстріл

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Бій у Луганській області
Наступна публікація