Манекен "Петро" пошив у дурні російських снайперів на передовій біля Маріуполя

Манекен "Петро" пошив у дурні російських снайперів на передовій біля Маріуполя

Фото: ТСН

Військові кажуть, що увага ворога прикута до фігури, яка видніється на українській позиції.

На Приазов‘і вояки виставили на огляд окупантів незламного вартового – манекена в армійському вбранні. В опудало час від часу намагається влучити ворожий снайпер, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Бійці назвали незвичного побратима "Петром" і щоразу перевіряють його на появу нових отворів. Нещодавно снайперська куля влучила манекенові в те місце, де мав би бути рот. "Заїздили кадрові російські снайпери – дуже прицільно клали. А зараз трошки притихли", - каже боєць Артем. Усього манекен прийняв на себе вже з десяток куль, і цілком можливо, частина з них могла б поцілити в живих оборонців України, якби увага ворога не була прикута до "Петра".

Українські вояки на огляд окупантам виставляють манекена-приманку Петра

Українські вояки на огляд окупантам виставляють манекена-приманку Петра

Свою позицію армійці вважають неспокійною – там простріляні кулями всі мішки, не витримали ударів навіть бетонні стовпи. "Була активна стрілкова ДШК, а потім два виходи РПГ – один влучив у стовп, ось розбив, і трохи далі по одній лінії приход – розбив стовп", - показує військовослужбовець ЗСУ на прізвисько "Кок".

Пережити хаос війни бійцям допомагає не тільки "Петро", а й посаджений торік дубок – нині єдине дерево з листям на позиції. Один із солдатів пояснює, що інші дерева настільки понівечені осколками та кулями, що квітнути вже не будуть ніколи. Інша армійська радість – кішка "Куля". Вона не відходить від шанців, ловить мишей і першою тікає від обстрілів. "Від початку ротації з нами, і буде до кінця з нами. Її привезли з дому, в неї є господар", - каже боєць Євгеній. Тваринку оберігають й усіляко задобрюють – у неї навіть власна солдатська пайка. Бійці кажуть, що доки "Куля" з ними, ворожі кулі минають стороною навіть під час важких обстрілів. І хоча усі розуміють, що це забобони, але кішка – єдина тварина на цій позиції, яка вижила і прижилася в цьому пеклі.

Кореспондент ТСН Руслан Ярмолюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація