Масова руйнація: що залишилося від Пісків після п'яти років війни

Масова руйнація: що залишилося від Пісків після п'яти років війни

Фото: скриншот з відео

Бої біля Донецька не припиняються.

У Пісках, біля окупованого Донецького летовища, бої не припиняються ні вдень, ані вночі. Бойовики атакують забороненим калібром і намагаються наблизитися до наших укріплень, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Від селищного клубу Пісків залишилися руїни. Ще минулого року, кажуть українські військові, тут стояли, не надто налаштовані, але цілком справні музичні інструменти. Зараз там ні балалайок, ні баяна. На місці глядацької зали – суцільний гармидер. Куліси валяються просто під ногами. У даху - діра від снаряда.

За понад п'ять років війни, нічого іншого, окрім масової руйнації, селище Піски не знало. Попри це тут регулярно з’являються нові докази того, що війна триває. "Бувають обстріли такі, що це не стрілецька зброя, не крупнокалиберні кулемети, а міномети працюють 82-ті, 120-ті", - каже військовослужбовець ЗСУ "Панда".

Міни лягають по Пісках без жодної системи. Останнім часом, переважно, темною порою, але щоразу це відбувається зненацька. Приміром, на початку минулих вихідних атака тривала, понад 40 хвилин.

На одному з териконів, що височіє над Куйбишівським районом Донецька, упродовж всіх років війни дуже часто стріляла артилерія окупантів.

Ворог намагається пересуватися непомітно. Здебільшого у такий спосіб чужинці - промацують пильність наших військових. Інколи, такі групи допомагають заїжджим снайперам. Це, зізнаються хлопці, дуже небезпечно. "Хлопцеві, поруч із моєю позицією, влучили в голову, і помер хлопець. Стріляють снайпера", - каже "Панда".

Кореспондент ТСН Олександр Моторний.

Повʼязані теми:

Наступна публікація