Медведчук просить Зеленського і Путіна обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя (відео)

Медведчук просить Зеленського і Путіна обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя (відео)

Фото: УНІАН

СБУ затримала Медведчука 12 квітня.

Затриманий СБУ нардеп Віктор Медведчук звернувся до президента України Володимира Зеленського та свого кума, російського диктатора Володимира Путіна з пропозицією обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.

Про це інформує СБУ.

Медведчук каже, що захисники і мешканці Маріуполя перебувають у заблокованому окупантами місті, не маючи безпечного виходу через гуманітарні коридори. А тому пропонує обмін.

"Агресія РФ спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять мирне населення, блокують доставку в місто гуманітарної допомоги, примусово вивозять українців на територію РФ і свідомо руйнують місто", - йдеться в повідомленні.

У СБУ кажуть, що за різними оцінками, у заблокованому окупантами Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мирних жителів. Водночас місто продовжують боронити українські захисники.

Нагадаємо, СБУ затримала Медведчука 12 квітня. ФСБ РФ намагалась вивезти нардепа-втікача спочатку до Придністров’я, а згодом – до Москви. СБУ затримала на виїзді з Київської області.

До слова, увечері 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив про затримання кума Путіна, нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Згодом Зеленський запропонував Росії обміняти Медведчука на полонених українців.

Як люди вижили під час бомбардування драматичного театру у Маріуполі

Як люди вижили під час бомбардування драматичного театру у Маріуполі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація