Миколаїв вже кілька тижнів без води: в місті б’ють нові і розкосервовують старі свердловини

Дата публікації
Перегляди
12к
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Миколаїв вже кілька тижнів без води: в місті б’ють нові і розкосервовують старі свердловини

11 лютого 2021 року в Рівненській області з кранів текла біла вода / Фото: Pexels

Прифронтовий Миколаїв уже три тижні живе без централізованого водопостачання, бо росіяни перебили водогін, нині він знаходиться на окупованій території, тому полагодити поломку - неможливо.

Помити посуд, попрати речі, наповнити зливний бачок - такі буденні речі, нині, в Миколаєві - щоденний клопіт для кожного мешканця, йдеться в  ТСН

Ранок в Миколаєві починається з черги за водою. Баклажками, відрами і бідонами миколаївці десятками літрів за раз набирають воду для домашніх потреб. Біля кожної цистерни протягом дня - сотні мешканців. «Спочатку привозили із Одеси, а зараз із водойми, з пожарної ніби», - кажуть водії.

Щоб двічі не ходити пан Василь набирає за раз під 40 літрів. «Оці дві, це 38 літрів. Це я з виду такий, а так я ще і ще понесу», - каже чоловік.

До його будинку від цистерни сотня метрів, але, в перші дні, коли води не стало - доводилося за нею їздити. «Сідав на 3 трамвай, їхав до річки, там метрів 500 вниз, і брав з річки, з Ігнула», - розповідає чоловік.

В квартирі пана Василя, і його дружини Раїси водою наповнена кожна ємність. Запаси і у ванній, і на балконі, і в кухні. Подружжя перестраховується, а раптом електрики не стане і насоси не качатимуть, або ж закінчиться бензин і цистерна не приїде. «Цих двох баків по 19 літрів з головою вистачає, а якщо щось там готую, то звичайно трошки більшк, я витрачаю багато», - розповідає жінка

Нині пунктів видачі води по місту – понад сотню. Окрім цього розкосервовують старі свердловини і б’ють нові.  «Вирішили пробити свердловину, вчора її почали бити, зараз доводимо її, щоб була чиста, питна вода, а далі вже люди будуть приходити і розбирати цю воду»,- кажуть комунальники. 

Разом з комунальниками щодня воду підвозять волонтери і звичайні підприємці. Полагодити пошкоджений водогін, який нині на окупованій території поки неможливо. Але місцева влада не виключає, що вдастся знайти альтернативне джерело централізованого водопостачання.

Миколаїв вже три тижні живе без водопостачання

Миколаїв вже три тижні живе без водопостачання

«Відкупорюються резервні свердловини водоканалу, розглядаються і вже виконуються інші дії з цього приводу, є надія, але ще питання строків стоїть», - зазначають урядники.

Які будуть ці строки - поки не відомо, але миколаївці не нарікають, час такий. «В наш час нічого не важко, звикати треба до всього, от тільки б коромисло б мені», - кажуть місцеві.

Читайте також:

Байден відвідав завод із виробництва "Джавелінів" і закликав збільшити потужності задля України

У ВР Зеленський скеровував деяких депутатів за російським кораблем, а Джонсон говорив про помилки Заходу

Мешканці Мар’їнки, які не евакуювались, вимушені дивитись як догорає їхнє місто

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація