Міноборони РФ вигадало, що безпілотники по Чорноморському флоту випустили з корабля із українським зерном

Міноборони РФ вигадало, що безпілотники по Чорноморському флоту випустили з корабля із українським зерном

Росія виходить із зернової угоди. Про це Москва заявила після подій в Севастопольській бухті, які кремлівська пропаганда вже назвала "терактом щодо російських військових кораблів".

У Міноборони Росії заявили, що після аналізу навігаційних модулів морських безпілотників, які атакували кораблі Чорноморського флоту 29 жовтня, припускають запуск цих безпілотників із борту цивільного судна в районі Одеси.

Про це повідомляє Міноборони Росії.

У відомстві послалися на "експертизу навігаційних модулів канадського виробництва, встановлених на морських безпілотних апаратах".

Представники країни-агресорки нібито встановили, що запуск морських безпілотників було здійснено з узбережжя в районі Одеси. Надалі, як "вигадали" у Міноборони РФ, морські безпілотники рухалися зоною безпеки "зернового коридору", після чого змінили маршрут у напрямку російського пункту базування кораблів у Севастополі.

"Водночас координати руху одного з морських безпілотників вказують точку старту в морській акваторії зони безпеки "зернового коридору" в Чорному морі", - доповнили у відомстві.

В РФ дійшли висновку, що "це може свідчити про попередній запуск цього апарату з борту одного з цивільних українських суден, зафрахтованих Києвом або його західними покровителями для вивезення сільськогосподарської продукції з морських портів України".

Напередодні представник Росії при ООН повеселив світову спільноту черговою байкою про, начебто, зловмисні наміри України і Заходу.

Зрив зернової угоди: що відомо

Раніше повідомлялося, що Росія свідомо намагається завадити експорту українського зерна. У черзі перебувають понад 150 суден, яким потрібно виконати зобов'язання за контрактами.

ООН відреагувало на заяву Росії закликом не зупиняти зерновий транзит, інший підписант Туреччина - поки не відреагувала на крок Росії.

Президент Сполучених Штатів  Джо Байден засудив заяву Росії про вихід з зернової угоди як "абсолютно обурливу", і що такий крок РФ посилить голод у світі, і що в росіян немає "жодних причин робити це".

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація