Різке збільшення ворожих обстрілів та загибель військового. Як минула доба у зоні АТО

Різке збільшення ворожих обстрілів та загибель військового. Як минула доба у зоні АТО

Фото: Reuters

Інтенсивність вогню на одному з напрямків була такою, як у найбільш запеклі дні літа 2015 та 2016 років.

Протягом минулої доби у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі ситуація різко загострилася. Про це під час традиційного брифінгу повідомив  речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

За минулу добу внаслідок бойових дій загинув один український військовослужбовець, ще один – отримав поранення. Це сталося у Зайцевому внаслідок ворожого обстрілу зі 152-мм гармат "Гіацинт-Б".

Командування бойовиків різко збільшило кількість обстрілів позицій сил АТО.

На Донецькому напрямку окупанти знову застосували важке озброєння – міномети та ствольну артилерію різних калібрів. За минулу добу на цьому напрямку відбулося 37 ворожих обстрілів. Активні бойові дії розгорнулися по всьому фронту. Найбільш складна обстановка була у першій половині дня у Луганському. Тут  бойовики здійснили 2 потужних мінометних обстріли: протягом двох годин випустили більше 200 мін. В авдіївській промзоні, своєю чергою, безперервний обстріл тривав 5 годин. Ситуація різко погіршилася після 18 години – по всій лінії фронту почалася стрільба з важкого озброєння. Зазначається, що інтенсивність вогню була такою ж, як у найбільш запеклі дні літа 2015 та 2016 років.

На Луганському напрямку бойовики 5 разів обстріляли  Попаснянський район. Терористи застосовували легке озброєння та БМП. Що стосується інших ділянок фронту, то там було спокійно.

На Маріупольському напрямку було 14 обстрілів з боку бойовиків, з них – два мінометних, а три снайперських. Найбільша кількість обстрілів була у Мар'їнці. Вогонь вівся з окупованої Саханки. Що стосується Широкиного, то тут обстановка була спокійніша порівняно із минулими днями.

Нагадаємо, в ООН розповіли, що унаслідок бойових дій на сході України в серпні 2016 року постраждав 91 мирний житель, 16 з них загинули. 75 осіб отримали пораненя. У червні і липні 2016 року було убито 20 мирних жителів і 122 отримали поранення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація