Миротворча місія ООН на Донбасі є позицією країн НАТО - Порошенко

Миротворча місія ООН на Донбасі є позицією країн НАТО - Порошенко

Фото: Reuters

Росія ж не зацікавлена в припиненні агресії на сході України.

Країни НАТО підтримують введення миротворчої місії ООН на Донбасі для імплементації Мінських домовленостей і врегулювання конфлікту.

Про це в інтерв'ю українським каналам розповів президент Петро Порошенко.

"Хочу знову вам процитувати підсумковий документ Саміту і виступ Генерального секретаря НАТО. Тут написано, що ми ретельно обговорювали перспективи запровадження під керівництвом ООН миротворчих сил на Донбасі. Ми підкреслюємо, що це підтримає і полегшить повну імплементацію Мінських домовленостей і відповідний мандат для того, щоб забезпечити всю територію всієї зони окупації, включно з українсько-російським кордоном. Це позиція країн НАТО", - сказав він.

За словами президента, Росія не зацікавлена в припиненні конфлікту на сході України і навмисно перешкоджає впровадженню місії.

"І, безумовно, дуже важко Путіну пояснити, чому він не дає можливості розгорнути миротворчу місію, підтверджуючи тим самим факт зацікавленості Росії в продовженні агресії, окупації захопленої української території", - додав Порошенко.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко висловив сподівання на успішне вирішення питання щодо звільнення українських політв’язнів на окупованих територіях та в Росії. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація