"Могли б обрати двох дворняг з Підмосков’я". Турчинов висміяв псевдовибори в ОРДЛО

"Могли б обрати двох дворняг з Підмосков’я". Турчинов висміяв псевдовибори в ОРДЛО

Фото: Getty Images

Очільник РНБО заявив, що Москва намагається "бездарно приховати окупацію Донбасу".

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що Москва намагається "бездарно приховати окупацію частини українського Донбасу за організованими фейковими виборами".

Про це йдеться у коментарі Турчинова, оприлюдненому прес-службою РНБО у четвер, 15 листопада. 

"Це все одно, що намагатися сховати слона за граблями, які щойно вдарили йому по хоботу", - заявив Турчинов.

За його словами, "виходячи з того, що фейкові вибори на окупованій території проводило військово-політичне керівництво РФ із заздалегідь відомим результатом, то з тим самим успіхом вони могли б обрати очільниками фейкових республік двох дворняг з Підмосков’я". "Причому для окупованих територій це був би не найгірший формат, адже вони могли б голосно гавкати, але принаймні не грабували б українців, які перебувають під російською окупацією", - додав очільник РНБО.

Турчинов наголосив, що Путін ще від 2014 року намагається просунути ідею того, щоб Україна вела перемовини з "кремлівськими маріонетками, яких призначили "керувати" квазіреспубліками". "Це його [Путіна] нав’язлива та схиблена ідея, яку він безрезультатно намагається проштовхувати ще від 2014 року, і яку ніколи не сприйме наша держава та весь цивілізований світ", - додав він.

"Є тільки один шлях виконання Мінських угод, про які постійно згадує Путін, - припинення військової агресії та звільнення української території від окупаційних військ та російської зброї", - підсумував секретар РНБО.

Нагадаємо, 11 листопада на окупованих територіях Донецької та Луганської областей відбулися організовані Росією незаконні вибори "глав" та "депутатів". Міжнародна спільнота та українська влада не визнають так звані вибори і закликають ігнорувати їх. Росії погрожують новими санкціями за організацію та проведення псевдовиборів. За результатами цих "виборів" прогнозовано перемогли ставленики Москви – Денис Пушилін та Леонід Пасічник. 

Служба безпеки України проінформувала, що заради створення видимості високої явки на "виборчих дільницях" організували пункти продажу дешевих продуктів харчування, а також виборцям роздавали безкоштовне поповнення рахунку місцевого мобільного оператора.

Про невизнання так званих виборів в ОРДЛО заявили у Польщі, закликавши країни Євросоюзу впровадити додаткові санкції і заборонити видачу віз та заморозити активи осіб, які відповідальні за їхню організацію. 19 листопада міністри закордонних справ країн-членів ЄС обговорять це питання.

Порошенко прокоментував проведення фейкових виборів на Донбасі

Порошенко прокоментував проведення фейкових виборів на Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація