"Моя особиста позиція": Єрмак заявив, що Фокін повинен піти з ТКГ

"Моя особиста позиція": Єрмак заявив, що Фокін повинен піти з ТКГ

Фото: УНІАН

За словами глави Офісу президента, ТКГ не ухвалює жодних рішень,

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що перший заступник глави делегації України в Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін повинен піти з Тристоронньої контактної групи.

Таку думку Єрмак висловив на своїй сторінці у Facebook.

"Хіба це пан Фокін погодив зобов'язання провести вибори в ОРДЛО не після, а до повернення Україні контролю над кордоном з Росією? Ні, не Фокін. Чи, може, пан Фокін погодив зобов'язання консультуватися щодо змін українського законодавства? Ні, не Фокін. А хто в 2014 році не став захищати Крим від захоплення? Пан Фокін? Ні, не Фокін. Ви знаєте прізвища. Але чомусь звертаєте більшу увагу на слова, зокрема й цих людей, аніж на плоди тих справ, які були зроблені. І найголовніше. Все це не виправдовує сьогоднішні слова пана Фокіна. Моя особиста позиція — пан Фокін має піти з ТКГ", — написав очільник ОП.

Він наголосив, що Росія "сторона конфлікту" у війні, а "не спостерігач", а Київ наполягає на деокупації і поверненні всіх територій, бо лише це означатиме відновлення миру.

"Росія повинна піти з нашої землі, забравши все своє — армію, збройні формування, військову техніку, окупаційні структури. А ще було б непогано, якби Росія забрала ще й свої дипломатичні пастки, в які потрапили представники України в попередні роки, і з якими ми сьогодні змушені розбиратися", — зауважив Єрмак.

За його словами, ТКГ не ухвалює жодних рішень, а "є логістичним майданчиком для узгодження деталей та домовленостей, які досягаються лідерами "нормандського формату". 

"Усі принципові рішення ухвалюються тільки президентом і парламентом України та урядом. Президентом — у межах діалогу лідерів "нормандського формату". Верховна Рада ухвалює відповідні закони. І ніяк інакше", — додав глава Офісу президента.

Як повідомлялося, під час засідання комітету Верховної Ради з державного будівництва 29 вересня заступник голови української делегації в Тристоронній контактній групі в Мінську Вітольд Фокін заявив, що нібито поки не бачить доказів, що на Донбасі триває війна між Україною та Росією.

Вітольд Фокін заявив, що не бачить на Донбасі війни між Україною та Росією

Вітольд Фокін заявив, що не бачить на Донбасі війни між Україною та Росією

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Єрмак очолив Офіс президента
Наступна публікація