Може тривати роками або десятиліттями: Білий дім готується до замороження війни в Україні - Politico

Може тривати роками або десятиліттями: Білий дім готується до замороження війни в Україні - Politico

У Байдена готуються до замороження війни в Україні - Politico

У Байдена дедалі сильніше не вірять, що "майбутній український контрнаступ завдасть смертельного удару Росії".

У Байдена розглядають ймовірність, що російсько-українська війна перетвориться на заморожений конфлікт, який триватиме багато років, можливо, десятиліття. Найбільш можливий варіант - "корейський" сценарій, коли країна буде поділена на дві частини.

Такі варіанти обговорюються в адміністрації Байдена, повідомляє Politico з посиланням на офіційних осіб США.

Варіанти довгострокового "заморожування" включають, де встановити потенційні лінії, які Україна та Росія погодилися б не перетинати, але які не повинні бути офіційними кордонами. Автори видання пишуть, що обговорення - хоч і тимчасові - проходили в різних агентствах США та в Білому домі.

"Це сценарій, який може виявитися найбільш реалістичним довгостроковим результатом, враховуючи, що ні Київ, ні Москва, схоже, не схильні коли-небудь визнавати поразку. Це також стає дедалі ймовірнішим на тлі посилення розуміння в адміністрації того, що майбутній український контрнаступ не завдасть смертельного удару Росії", - йдеться у статті.

Заморожений конфлікт, як зазначає американське видання, також може стати "політично приємним довгостроковим результатом для Сполучених Штатів та інших країн, які підтримують Україну". Чиновник зазначив, що таке планування стає все більшою увагою адміністрації Байдена.

"Ми плануємо на довгострокову перспективу, незалежно від того, має це вигляд замороження або розмороження", — сказав американський чиновник, знайомий з дискусіями адміністрації Байдена щодо України. 

Нагадаємо, у статті The New York Times з'явилася інформація, що Конгрес США просить Байдена розблокувати постачання винищувачів F-16 для України.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація