На день міста окупанти "привітали" Широкине гранатометною атакою

На день міста окупанти "привітали" Широкине гранатометною атакою

Фото: Twitter/MFA of Ukraine

Військові кажуть, що селище вже не підлягає віднові в колишньому вигляді.

Колись курортне селище Широкине знищене майже вщент. Днями бойовики випустили по ньому кілька заборонених Мінськими угодами крупнокаліберних снарядів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Військові демонструють свіжу воронку від 152-міліметрового снаряду. "Видно, що це не міномет, це ствольна артилерія працювала", - показують осколки бійці на передовій. Бійці кажуть, що артилерія била під прикриттям менш потужних мінометів, а навіть серед білого дня на вогневі рубежі може зненацька викотитися російський танк.

Східний фронт. На Приазов'ї від вибухів снарядів загорілись будинки

Східний фронт. На Приазов'ї від вибухів снарядів загорілись будинки

Нічне життя прибережного селища регулярно освітлюється спалахами від снарядів, що прилітають із окупованої території. "Працюють чітко з-за повітряної електростанції Саханки", - стверджує морський піхотинець із позивним “Факел”. Про кулеметні перестрілки бійці навіть не розповідають – це вже щось настільки звичне в їх побуті, що не є якоюсь новиною.

Бійці лише іронізують, що з 221-м днем народження Широкине бойовики "привітали" за допомогою гранатометів. У селищі вже давно немає жодної вцілілої хати, а місцеві мешканці давно виїхали. Військові ж, що тримають фронт, кажуть: якщо хтось надумає відновити Широкине – доведеться знести його рештки і відбудувати наново. Так буде простіше.

Кореспондент ТСН Олександр Моторний

Повʼязані теми:

Наступна публікація