На Донбасі дітей вербують до клубів та готують до бойових дій проти українських сил. ГПУ оголосила підозри

Підозри двом особам оголосили заочно.

Генеральна прокуратура України оголосила підозри двом особам, які причетні до підготовки дітей на окупованій Донеччинні до бойових дій.

Там, зокрема, діють так звані військово-патріотичні клуби "Спартанці" та "Амазонки", громадський військово-патріотичний рух "Молода гвардія". Туди приймають дітей від 5 до 18 років з Донеччини, ідеологічно їх обробляють, проводять навчання поводженню зі зброєю, боєприпасами та вибухонебезпечними речовинами з обов’язковим носінням військової форми. Таким чином дітей готують до участі у військових діях і терористичній діяльності проти сил ООС, зазначили в ГПУ. У відомстві уточнили, що так звані клуби підтримує Росія, проте хто саме курує це питання – ще не встановили.

Підозри оголосили двом керівникам "клубів" заочно за ч. 1 ст. 258-3 КК України (здійснення організаційного та іншого сприяння діяльності терористичної організації), ч. 1 ст. 260 (створення не передбачених законами України воєнізованих формувань та участь у їхній діяльності), ч. 3 ст. 260 (керівництво не передбаченим законами України воєнізованим формуваннями), ч. 2 ст. 438 (вчинення за попередньою змовою групою осіб порушення законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України).

"На теперішній час досудове розслідування триває, вживаються заходи до розшуку та затримання підозрюваних", - повідомили в Генпрокуратурі.

Загалом, кримінальне провадження у цій справі ГПУ розпочала ще в травні цього року за ч. 1 ст. 258-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 258-4, ч.ч. 1, 3 ст. 260, ч. 1 ст. 304, ч. 3 ст. 149 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація