На Донбасі горіли степи поблизу українських позицій – вогонь прийшов з боку бойовиків

На Донбасі горіли степи поблизу українських позицій – вогонь прийшов з боку бойовиків

Фото: Попаснянська РДА

Проблема в тім, що позиція уже фактично у вогневому кільці.

Знову горять українські позиції, цього разу на Дебальцівському напрямку. Бійці переконують, що вогонь прийшов за вітром від бойовиків. 

Про це йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Спочатку луганські ліси, а тепер і донбаські степи. Палає Світлодарська дуга. Насправді там горить трава – не так, як на Луганщині — ліси, але біда у тому що вогонь підбирається до українських позицій.

Молодий командир підрозділу Юра уважно стежить за димом. Час від часу звідти виблискують довгі язики полум'я. Пожежа близько.

"За 2 години пожежа може перекинутися сюди, а це загрожує спаленням електромережі нашої, проводового зв'язку нашого підрозділу", – каже він.

Проблема в тім, що вогонь палає і з іншого боку – позиція уже фактично у вогневому кільці. Бійці на сусідніх опорних пунктах найстрашніші години вже пережили. Вони показують почорнілі поля. Хлопці й незчулися, як вогонь накрив частину позицій з десятком бійців.

Військовослужбовці зауважують, що пожежі у цю пору року – тут не дивина, але вони помітили, що завжди починає горіти від бойовиків і лише тоді, коли вітер дме на українські позиції.

У лісосмузі, що палає, лунать поодинокі постріли. Бійці заспокоюють: це не бойовики, від температури вистрілюють загублені кимось набої. Від вогню відбилися, а дим, кіптяву треба просто перечекати, а далі буде навіть краще, переконують бійці. Крізь вигорілі посадки буде добре видно супротивника.

Повʼязані теми:

Наступна публікація