На Донбасі окупанти дев'ять разів порушили "тишу": вели обстріли із забороненої зброї

На Донбасі окупанти дев'ять разів порушили "тишу": вели обстріли із забороненої зброї

Фото: Операція об'єднаних сил / Facebook

На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Протягом минулої доби, 20 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню.

Про це 21 березня у ранковому зведенні повідомив пресцентр операції Об’єднаних сил.

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ", неподалік населеного пункту Південне окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82-мм, а поблизу селища Шуми – зі стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід", поблизу населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська здійснили обстріл позицій українських захисників використовуючи гранатомети різних систем. По позиціях наших воїнів у передмісті Лебединське – окупанти застосували стрілецьку зброю, а поблизу селища Широкине – вели вогонь із великокаліберних кулеметів.

В результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав вогнепальне поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу, та на жаль, від отриманих поранень він помер під час евакуації до медичного закладу.

У штабі ООС зазначили, що російські найманці здійснили низку провокацій в районі населених пунктів Південне, Шуми та Водяне Донецької області із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння з метою створення інформаційних приводів для населення тимчасово окупованих територій та дискредитації української сторони. Усі обстріли були прицільними і велися з метою нанесення втрат підрозділам Збройних Сил України.

Також було зафіксовано проведення інженерних робіт з розширення та облаштування нових оборонних позицій біля донецького аеропорту в напрямку позицій наших захисників.

Станом на 7 годину ранку 21 березня обстрілів не зафіксовано.

Повʼязані теми:

Наступна публікація