На Донбасі під обстрілами загинув засновник "Пошукової ініціативи Майдану" Тарас Матвіїв

На Донбасі під обстрілами загинув засновник "Пошукової ініціативи Майдану" Тарас Матвіїв

На Донбасі під обстрілами загинув засновник "Пошукової ініціативи Майдану" Тарас Матвіїв

Хлопець був родом із Жидачівського району Львівської області.

У п'ятницю, 10 липня, на передовій на Донбасі під час обстрілів підтримуваних Росією бойовиків загинув український військовослужбовець. Стало відомо, що загиблий – Тарас Матвіїв із Жидачівського району Львівської області.

Про це повідомив військовий комісар Львівського обласного військового комісаріату Олександр Тіщенко.

"Вчора під час обстрілу українських позицій російськими найманцями загинув захисник з Жидачівщини, молодший лейтенант Тарас Матвіїв. Молодий офіцер, в якого все життя мало бути попереду. Він захищав український народ від ворогів, щоб звуки вибухів і свист куль для нас не були знайомі. Але ворожа міна забрала його від нас. Війна триває і безжально забирає життя кращих синів України. Приношу щирі співчуття родині загиблого героя і розділяю всю гіркоту втрати. Ми не маємо права забути, що у нас триває війна. І життя наших захисників, які були покладені на вівтар війни не дарма", - написав Тіщенко у Facebook.

Вчора під час обстрілу українських позицій російськими найманцями загинув захисник з Жидачівщини, молодший лейтенант...

Опубліковано Олександром Тіщенком Субота, 11 липня 2020 р.

На сторінці "Національний музей Революції Гідності" йдеться, що Тарас Матвіїв був засновником "Пошукової ініціативи Майдану".

"Наша гордість. Один з найкращих синів України. Активіст, волонтер, ефективний депутат, воїн. Слова Тараса, які закарбуються надовго: "Доки дихаю, сподіваюсь! Я довго мовчав і слухав. Доки стало нестерпно мовчати. Пишу, бо маю обов’язок. Перед совістю і людьми, яких поважаю. Останні 5 років я не знаю спокою. Зачинаючи від Майдану, транзитом через волонтерський і добровольчий рух, участь в самоврядуванні і аж до теперішньої служби в ЗСУ. Я свідомо обрав шлях постійних потрясінь і викликів, відкинувши попередній спосіб життя, медійну кар'єру і навіть давні мрії. …Я похитнувся, але не впав. Все ще в запилюжених берцях і при справі. До останнього сподіваюсь, що українці не розміняють свободу на срібняки і не побояться відповідальності за свої вчинки. Dum spiro spero, товариство!". Вічна пам’ять", – пригадує слова військовослужбовця Ірина Моряк.

"На Східному фронті. Десь там за сонцем. Наш дім", – писав на своїй сторінці Тарас 28 травня.

Загинув засновник Пошукова ініціатива Майдану Тарас Матвіїв. Унаслідок обстрілу українських позицій. "Наша гордість....

Опубліковано Національний музей Революції Гідності • Maidan Museum Субота, 11 липня 2020 р.

Повʼязані теми:

Наступна публікація