На Донбасі після затишшя бойовики відкрили потужний вогонь

На Донбасі після затишшя бойовики відкрили потужний вогонь

Фото: Reuters

Ворог не соромиться обстрілювати навіть волонтерів.

У ніч проти понеділка, 17 квітня, на лінії вогню поранення отримали двоє українських військових. На Великдень зброя противника переважно мовчала, але одразу після опівночі бойовики почали нарощувати кількість обстрілів.

Про це повідомляється у сюжеті ТСН 19:30.

За словами кореспондента ТСН, вдень і надвечір в Авдіївці ситуація кардинально різна. Напередодні і сьогодні вранці на передовій було настільки тихо, що навіть у самому місті не відчувалося, що лінія вогню зовсім поряд.

Військові доволі легко погодились вивезти журналістів на передову, взяли з собою черкаських волонтерів, які привезли бійцям смаколики, подарунки і маскувальні сітки. У момент, коли волонтери розвантажували машину, почався обстріл.

Цей обстріл бойовики вели з кулемета. При цьому не можна сказати, що били прицільним - ймовірніше, просто побачили рух незвичної кількості людей, тож і відкрили вогонь. Ввечері понеділка противник почав обстріл із мінометів. Втім, бійці готові до можливої ескалації конфлікту.

За сьогоднішній день поранених на фронті немає. Штаб АТО повідомляє про одного травмованого бійця. Найгарячіші точки фронту - це околиці Маріуполя, позиції біля зайнятого бойовиками донецького аеропорту - Зеніт, шахта Бутівка та околиці Авдіївки. На луганському напрямку неспокійно було в районі села Катеринівка. Наразі фактично свята минули, тому військові передбачають зростання кількості обстрілів у рази.

Раніше у сюжеті ТСН.Тиждень повідомлялось про те, що після завершення війни на Донбасі територію конфлікту будуть розміновувати щонайменше півтоліття.

Одразу після Великодня бойовики почали нарощувати кількість обстрілів

Одразу після Великодня бойовики почали нарощувати кількість обстрілів

Повʼязані теми:

Наступна публікація