На Донбасі по всій лінії розмежування спостерігається тиша — штаб ООС

На Донбасі по всій лінії розмежування спостерігається тиша — штаб ООС

Фото: ТСН

У районі проведення ООС належно виконують завдання інші складові сил оборони.

Упродовж поточної доби, 24 вересня, на Донбасі у районі проведення Операції об’єднаних сил на ділянках відповідальності українських підрозділів порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації не зафіксовано.

Уздовж всієї лінії розмежування спостерігається тиша. Про це йдеться у вечірньому зведенні пресcлужби штабу ООС.

"Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил повністю контролюється українськими воїнами. Підрозділи Збройних сил України та інших складових сил оборони, виконуючи завдання за призначенням, неухильно дотримуються домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року", — йдеться в повідомленні.

За даними штабу, у районі проведення операції належно виконують завдання інші складові сил оборони. Так, для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Упродовж доби вони відремонтували 2 будинки, на 7 об’єктах роботи ще тривають.

Окрім того, саперами ДСНС розміновано понад 11 гектарів території в прифронтовому районі та передано на знищення 67 знайдених вибухонебезпечних предметів.

"Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов домовленостей, що почали діяти 27 липня 2020 року, у повному обсязі. Водночас українські захисники перебувають напоготові адекватно реагувати на будь-які підступні та провокаційні дії противника", — запевнили в штабі ООС.

Нагадаємо, що, за даними СММ ОБСЄ, збройні формування Росії мінують мирну територію Донбасу. Від початку вересня було зафіксовано кілька таких мінувань. Водночас застосовуються заборонені міжнародними конвенціями міни.

Вогонь на передовій: російські загарбники влаштовують навмисні підпали

Вогонь на передовій: російські загарбники влаштовують навмисні підпали

Повʼязані теми:

Наступна публікація