На Донбасі почнуть діяти мобільні пересувні пости – голова Нацполіції

На Донбасі почнуть діяти мобільні пересувні пости – голова Нацполіції

На Донбасі почнуть діяти мобільні пересувні пости – голова Нацполіції

Фото: ГУНП у Донецькій області

Кількість стаціонарних блокпостів скоротять, але посилять поліцейську присутність у віддалених населених пунктах.

У зоні проведення операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей почнуть діяти мобільні пересувні пости поліції. Кількість стаціонарних блокпостів скоротять, але посилять поліцейську присутність у віддалених населених пунктах.

Такі пересувні групи дозволять поліпшити роботу з протидії витоку зброї та вибухівки на території мирних областей. Про це зазначив голова Національної поліції Сергій Князєв, повідомляє Департамент комунікації Нацполіції.

"Ви несете найбільшу відповідальність за витік зброї, яку злочинці вивозять зі сходу країни. Потрібно відійти від тотальної перевірки вантажів. Нас цікавить тільки наявність заборонених речей. Вилучення однієї гранати – рятує кілька життів", – сказав Князєв.

Також перебудують роботу приданих сил, які прибувають у ці регіони.

"Питання поліцейської присутності є досить актуальним на території проведення операції Об’єднаних сил. ГРПП повинні постійно патрулювати на ввіреній території. Люди мають побачити поліцейських у кожному селі та селищі", - сказав Князєв.

Він також розповів про позитивний досвід роботи поліцейських станцій, які функціонують у селищах Миронівське та Очеретине, що під Авдіївкою на Донеччині.

"Ми готові підтримати поліцію Донецької та Луганської областей та скрізь, де є необхідність поліцейської присутності, відкривати поліцейські станції. І такі станції мають бути максимально наближені до населених пунктів на лінії розмежування", – зазначив глава Нацполіції.

Нагадаємо, Радбез ООН учергове обговорить ситуацію на Донбасі.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація