На Донбасі російські офіцери змушують бойовиків цілодобово копати окопи - розвідка

На Донбасі російські офіцери змушують бойовиків цілодобово копати окопи - розвідка

Фото: Reuters

На передову з перевіркою приїхала комісія з Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ.

На Донбасі російські офіцери примушують бойовиків цілодобово копати окопи, щоб уникнути покарань під час перевірки спецкомісією стану готовності фортифікаційних споруд.

Про це повідомили у прес-службі ГУ розвідки Міноборони України.

"Командири передових підрозділів у авральному порядку примушують підлеглих цілодобово обладнувати окопи для техніки", - йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, внаслідок цього збільшилась кількість травмувань та випадків самовільного залишення передових позицій найманцями зі складу 1 окремої мотострілецької бригади (Кальміуське), 11 окремого мотострілецького полку (Донецьк), 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) та 7 окремої мотострілецької бригади (Брянка).  

Як з'ясувалося, активізація на передовій пов'язана з перевіркою представниками Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ стану фортифікаційного обладнання, за результати якої щодо більшості об'єктів складаються доповіді з пропозиціями притягнення до відповідальності російських офіцерів, які не впоралися з поставленими завданнями.

"Незгодним пропонується звертатись зі скаргами до вищого командування особисто, виїхавши за власні кошти до м.Новочеркаськ (РФ)", - додали українські військові.

Нагадаємо, раніше розвідка повідомила, що військові РФ на Донбасі масово розривають контракти на службу. Командування російської армії намагається прискорити укомплектування підрозділів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація