На Донбасі щодня спостерігається збільшення кількості зброї та боєприпасів з РФ - Турчинов

На Донбасі щодня спостерігається збільшення кількості зброї та боєприпасів з РФ - Турчинов

Фото: УНІАН

За його словами, поки не буде встановлений контроль за кордоном, Росія продовжуватиме війну.

Секретар РНБО Олександр Турчинов зустрівся з делегацією парламенту Канади на чолі з головою оборонного комітету Стівеном Фюром.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили ситуацію на сході України, нарощення в Криму російського військового потенціалу, домінування РФ в Чорноморському басейні, та навчання "Захід-2017".

За словами Турчинова, на Донбасі щодня спостерігається збільшення кількості зброї та боєприпасів, які завозяться російськими військами.

"Ми розуміємо, чому Путін проти озброєної місії ООН, яка б контролювала кордон з Росією. Тому що тільки перекривши кордон можна зупинити завезення військових зброї та боєприпасів з Росії до окупованої території", - сказав він.

На думку Турчинова, під час навчань "Захід-2017" Путін продемонстрував готовність до наступальної війни.

"Останній етап навчань був присвячений перевірці боєготовності ядерної тріади, були відпрацьовані повітряні, наземні та морські її складові. Тим самим Путін демонструє готовність до ведення потужної континентальної війни", - сказав Турчинов.

Сторони обговорили реформування сектору безпеки і оборони України та співпрацю у військово-технічній сфері. Своєю чергою Фюр підкреслив, що Канада "завжди готова всіляко допомагати Україні".

Нагадаємо, Порошенко на Раді безпеки ООН заявив, що Україна потребує миротворчої місії. Порошенко наголосив на необхідності припинення поставок зброї та військових Росії на Донбас, а також встановленні надійного міжнародного контролю над тимчасово неконтрольованою частиною кордону з РФ. 

США повністю підтримують українську ідею миротворців ООН на Донбасі

США повністю підтримують українську ідею миротворців ООН на Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація