На Донбасі судитимуть командира ЗСУ, який забив до смерті підлеглого

На Донбасі судитимуть командира ЗСУ, який забив до смерті підлеглого

Фото: УНІАН

Командир вирішив "виховати" військового.

У Донецькій області постане перед судом командир ЗСУ, який застосував до підлеглого у зоні АТО фізичне насильство через яке він помер. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Військова прокуратура Донецького гарнізону завершила досудове розслідування справи командира одного з підрозділів ЗСУ, який побив до смерті підлеглого. Справу направлено до суду, 

"Слідство встановило, що в липні 2016 року офіцер при виконанні завдань в зоні проведення ООС (в той час АТО) в Донецькій області через невдоволення порушенням військової дисципліни підлеглим застосував до нього фізичне насильство при шикуванні особового складу. В результаті так званого "виховного процесу" потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких помер у військовому шпиталі", - йдеться у повідомленні.

Зараз командир перебуває під вартою в слідчому ізоляторі, а обвинувальний висновок у його справі направлено до суду. Військовому ставлять в провину нанесення умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, і перевищення влади (ч.2 ст.121 та ч.4 ст.426-1 КК України).

У разі доведення провини командиру загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 10 років.

Нагадаємо, 18 серпня повідомлялося, що у Київській області солдат-контрактник під дією наркотиків влаштував смертельну стрілянину.

Убивство через шахи: пенсіонера забив до смерті друг, бо той постійно перемагав у грі

Убивство через шахи: пенсіонера забив до смерті друг, бо той постійно перемагав у грі

Повʼязані теми:

Наступна публікація