На Донбасі ускладнилася ситуація з обстрілами бойовиків. Хроніка АТО

На Донбасі ускладнилася ситуація з обстрілами бойовиків. Хроніка АТО

Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

Протягом четверга жоден український військовий не постраждав.

У зоні АТО на Донбасі протягом четверга, 16 листопада, бойовики 22 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових. Обійшлося без жертв і поранень.

"У відповідь українські військовослужбовці 15 разів придушували вогневу активність противника. Оперативна обстановка в районі проведення АТО дещо ускладнилася. Підконтрольні Росії озброєні бойовики продовжують застосовувати зброю проти українських захисників. Особливо активно противник порушує домовленості про припинення вогню у темну пору доби", - констатують у прес-центрі штабу АТО.

На Луганському напрямку епіцентром бойового протистояння стала Світлодарська дуга. Бойовики, з невеликими перервами, близько трьох годин обстрілювали оборонні укріплення з 82-міліметрових мінометів, гранатометів, кулеметів та озброєння БМП на підступах до Луганського. Загалом, було випущено понад 90 мін. Українські воїни майже на кожен обстріл відповідали прицільним вогнем. Також увечері під обстріли з мінометів калібру 82 мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів потрапили оборонці Макарового. Провокували бойовики українських бійців зі стрілецької зброї й у районі Кримського.

На Донецькому напрямку найбільш неспокійно було на Приазов’ї. Там бойовики застосували артилерію калібру 152 мм поблизу Водяного. Зі 120-міліметрового міномета бив по Павлополю та Широкиному. Українські позиції в передмісті Авдіївки бойовики обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Під гранатометний вогонь потрапили опорні пункти сил АТО біля Новотроїцького, а під кінець доби - обстріляли з великокаліберних кулеметів оборонців Старогнатівки.

Тим часом ватажок "ДНР" розповів, на яких умовах погодиться на обмін полонених.

Повʼязані теми:

Наступна публікація