На Донбасі загинув росіянин, який перейшов до "Правого сектору"

На Донбасі загинув росіянин, який перейшов до "Правого сектору"

На Донбасі загинув росіянин, який перейшов до "Правого сектору"

Фото: ДУК Правий сектор

Боєць з позивним "Вітек" воював за Україну.

На Донбасі на передових позиціях загинув боєць "Правого сектору" Віталій Соломкін з позивним "Вітек".

За своїм походженням, Соломкін був росіянином, але від липня 2015 року перейшов до лав "Правого сектору". Загинув він 10 грудня, повідомили на сторінці добровольчого корпусу у Facebook.

"За походженням етнічний росіянин, котрий більшу частину свого свідомого життя прожив у західній Європі, не міг спокійно жити та не помічати розв'язану шовіністичну вакханалію Кремля стосовно України", — йдеться в повідомленні.
 
 
Також зазначили, що у липні 2015 року Соломкін незаконно перетнув український кордон і долучився до "Правого сектору". Виконував поставленні задачі від жовтня 2015 до червня 2016 року на базі ПС "Чонгар" у рамках військово-політичної операції "Громадська блокада Криму".

Від червня перейшов до складу Окремої тактичної групи ДУК ПС імені капітана Воловика, де брав участь у бойових діях на позиціях поблизу міст Адвіївка та Мар'їнка Донецької області.

Цьогоріч у жовтні після реабілітації від отриманої травми на фронті, перейшов до 54-ОМПБ Збройних Сил України.

Нагадаємо, СБУ опитала 1402 військовослужбовців, які стали жертвами катувань терористичних угруповань "ДНР" та "ЛНР". Більшість з них засвідчили, що до них застосовувалися тортури для примушення до переходу на бік ворога. Всього українська контррозвідка попередила 76 фактів вербувань бійців.

Повʼязані теми:

Наступна публікація