На Донбасі загинув український боєць, ще двоє поранені. Хроніка АТО

На Донбасі загинув український боєць, ще двоє поранені. Хроніка АТО

Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

Протягом середи бойовики 17 разів відкривали вогонь.

У зоні АТО на Донбасі протягом середи, 1 листопада, бойовики 17 разів обстріляли позиції українських військових. Один боєць загинув, один був поранений, а ще один отримав бойову травму.

"Збройні сили України 13 разів вогнем у відповідь жорстко пригнічували активність ворога, - ідеться в повідомленні прес-центру штабу АТО.

Про загиблого відомо, що це сталося близько 11:30. Під час виконання бойового завдання в районі Мар’їнки на Донеччині на міні підірвався та загинув майор Національної гвардії Сергій Сиротенко. Ще один військовослужбовець-контрактник отримав осколкове поранення. Сергія Сиротенка мобілізували в лютому 2015-го. Від червня 2016-го – на військовій службі за контрактом. У загиблого залишилися дружина і двоє дітей.

"У другій половині доби дещо збільшилась активність противника на Луганському напрямку. Так, увечері бойовики чотири рази били по наших позиціях неподалік Кримського, використовуючи увесь спектр піхотного озброєння та міномети калібру 82 міліметри. Бійці АТО симетрично відповідали ворогу. Унаслідок цього протистояння, близько 23:00 отримав бойову травму один український захисник. Крім того, після 18:00 окупанти випустили вісім мін калібру 120 міліметрів на підступах до Троїцького", - зазначили в прес-центрі.

На Маріупольському напрямку ввечері бойовики майже годину вели вогонь із протитанкових гранатометів і стрілецької зброї по опорних пунктах української армії біля Старогнатівки.

На Донецькому напрямку «гарячою точкою» й надалі залишається Авдіївська промзона. Там увечері бойовики кілька годин поспіль били із різних видів гранатометів. Під вогонь із цієї ж зброї наприкінці доби потрапили позиції української армії біля Луганського та Майорська.

Повʼязані теми:

Наступна публікація