На донбаських КПВВ з’явились оголошення про припинення пропуску дітей до 16 років без українського паспорту. У "Слузі народу" спростовують

На донбаських КПВВ з’явились оголошення про припинення пропуску дітей до 16 років без українського паспорту. У "Слузі народу" спростовують

Фото: УНІАН

Там пояснюють, що виїхати з окупованих територій можна буде і зі свідоцтвом про народження.

На донбаських КПВВ почали з’являтися оголошення про те, що від 29 жовтня пропуск дітей до 16 років через лінію розмежування лише за свідоцтвом про народження більше не здійснюватиметься.

Про це повідомляють низка місцевих видань.

Відповідні норми були визначені у постанові Кабміну від 17 липня 2019 року, який саме 29 жовтня набуде чинності.

"Я зараз дзвонила на гарячу лінію СБУ з питанням щодо цієї ухвали. Вони так само трактують це нововведення. Діти до 14 років для перетину лінії розмежування повинні надати свідоцтво про народження і закордонний паспорт. Діти від 14 років - паспорт громадянина України (ID- карту) і закордонний паспорт. З 16 років перетин без супроводу батьків за власним пропуском. До 16 років на дитячий закордонний паспорт оформляти пропуск не потрібно", - розповіла одна із жительок окупованих територій Донбасу.

Водночас, нардеп від "Слуги народу" Руслан Горбенко спростував цю інформацію та навіть перепросив за такі дії.

"Дорогі земляки, прошу вибачення за непрофесійні дії деяких чиновників, які друкують такі оголошення. У свою чергу роз'яснюю, що в 815 постанові (набуває чинності 30.10.2019) йдеться в пункті 6:

1. ВИЇЗД з території ОРДЛО громадян, які не досягли 16 років, у супроводі батьків за свідоцтвами про народження дозволено.

2. В'ЇЗД на територію ОРДЛО громадян, які не досягли 16 років, (мають тільки св-во про народження) в супроводі батьків дозволено, лише при наданні довідки про подання документів для отримання паспорта", - заявив він.

Дорогие земляки, прошу прощения за непрофессиональные действия  некоторых чиновников, которые печатают такие объявления....

Опубліковано Ruslan  Gorbenko Субота, 21 вересня 2019 р.

Нагадаємо, 1 вересня у Мережі з'явилися світлини, на яких видно, як спостерігачі СММ ОБСЄ спільно з окупантами за допомогою безпілотника патрулюють  "Станицю Луганську". Так, проросійські бойовики знімали на відео дрон ОБСЄ, який пролітав над українськими позиціями. Спостерігачі не були проти цього.

Через розмінування території навколо зруйнованого мосту КПВВ у Станиці Луганській змінює графік роботи

Через розмінування території навколо зруйнованого мосту КПВВ у Станиці Луганській змінює графік роботи

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація